Wilde Ziel

~ Divinity ~ Dance ~

Openbare Massagedans ~ Divinity Dance in Rotterdam en Amsterdam:

 

Van aanraken en verbinden worden we allemaal gelukkiger. Het maakt niet uit of je single bent of een relatie hebt. Maar vaak rennen we onszelf voorbij, met onze drukke agenda's. Het is niet voor niets dat Massagedans zo populair is geworden in korte tijd! Mark en Janine verzorgen Massagedans in Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast wordt het ook in Utrecht, Gelderland en Brabant gegeven door onze collega's.

Bij Massagedans ~Divinity Dance,  ligt het accent op elkaar liefdevol aanraken in een afgestemde dans. Het is een spontane aanrakingsdans met je hele lijf, op blote-voeten, waarbij zo min mogelijk wordt gepraat, om het lichaam en je impulsen beter te voelen en te volgen.

Massagedans Amsterdam

Massagedans is zonder doel. Je maakt via al je zintuigen liefdevol contact met de ander, in een speelse ont-moeting van lijf tot lijf, wegdansen en terugkomen. Janine en  Mark geven Massagedans vanuit hun achtergrond in  spirituele Tantra, daarom voegen we de naam Divinity Dance aan de naam toe. 

De avonden worden begeleid met een warming up en speelse oefeningen, tot aan een korte sharing en pauze. Daarna is er potluck (iedereen neemt iets te eten of drinken mee om te delen met elkaar) en vrijdansen.

Alle hieronder genoemde data gaan over Openbare Massagedans ~Divinity Dance  avonden. Er zijn ook besloten massagedans avonden, deze zijn toegankelijk na persoonlijke uitnodiging. De proefeditie daarvan in Amsterdam is op 3 januari 2020 (zie hieronder)

Als je voor het eerst komt, lees dan ajb eerst de hele tekst hieronder door.

Tickets: 20 euro (via het formulier onderaan de pagina kun je ze bestellen)


Data Amsterdam: Elke tweede vrijdag van de maand : 10 januari e.v.

Data Rotterdam: elke twee maanden, in Centrum Djoj: 18 januari , 7 maart, 30 mei , 26 september, 6 november 2020.

Tijd: 
Amsterdam: 
inloop 19:30, workshop 20:00-21:30, vrij dansen tot 23:30.
Rotterdam:  inloop 19:00 , workshop 19:30-21:00, vrij dansen tot 22:45. 

Locatie:
Amsterdam: Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10, 1065 AS Amsterdam.
Rotterdam: Centrum Djoj, Anthony Duijklaan 7, Rotterdam.
Parkeren: gratis.


Info: wildeziel.contact@gmail.com, Tel. 06-13795437

Er is plek voor ongeveer 50 personen


 

Algemene info: Wat is massagedans ~Divinity Dance?

Massagedans ~Divinity Dance is een rustige, zachte, (ont)spannende dans waarin we elkaar liefdevol aanraken. We dansen in een verstilde beweging van binnen naar buiten, waarin we de ander ontmoeten. Dit gebeurt met volledige aandacht, respect en wederzijdse afstemming. En zonder te praten.
We houden rekening met elkaars wensen en grenzen. Deelnemers kunnen gemakkelijk voelen en aangeven wat in het moment goed voelt, zonder bot of opdringerig te zijn.
Massagedans is een dans van gelijkgestemden, die het heerlijk vinden om hun hart te openen en integer en respectvol met elkaar in verbinding te zijn.


Vanuit Wilde Ziel wordt in Amsterdam en Rotterdam openbare massagedans ~Divinity Dance  gegeven. In Amsterdam doen we op 3 januari een experiment met een besloten avond, alleen toegankelijk voor leden van de besloten Massagedans groep en op uitnodiging van ons.

Het progamma van de openbare Massagedans ~Divinity Dance is als volgt:

We starten de avond met een heerlijke warming up:
Dat zijn bijvoorbeeld speelse oefeningen in afstand-nabijheid, grenzen aangeven, de ander uitnodigen en toch bij jezelf blijven. Of oefeningen in ruimte innemen en ruimte geven of moeiteloos aanwezig zijn in je bron.
Massagedans ~Divinity Dance is geen massagetechniek of dansvorm. Met enkele voorbeelden laten we zien wat er kan ontstaan.

Na de playshop is er een korte sharing, gevolgd door een pauze. Traditie is om de lekkere hapjes en drankjes die je hebt meegebracht dan te delen met elkaar (potluck). Pas na de pauze wordt alcohol toegestaan (in beperkte mate). Na de pauze kan er vrij gedanst of gemasseerd worden.

Voor wie?
Het is geschikt voor mensen die er voor open staan, vertrouwd zijn of ervaring hebben om in afgestemd lichaamscontact met elkaar te bewegen. Het is voor mensen die zorg kunnen dragen voor hun eigen welzijn en die van de ander. Het gaat om contact van mens tot mens, daarom vragen we voldoende ervaring van je om je te verbinden met zowel mannen als vrouwen (dus je vindt dansen met mensen van hetzelfde geslacht ook fijn).

Spelregels:

Om helemaal uit ons hoofd, in ons gevoel en in overgave te komen, wordt er niet gepraat. (Matig) alcoholgebruik is pas na de pauze en sharing toegestaan. De playshop is speels en licht. Er is geen lange opbouw, met veel uitleg en het is geen therapeutische benadering.

We raken we geen borsten en geslachtsdelen aan en er wordt niet getongzoend. De deelnemers zijn gekleed en houden tijdens (eventuele massage in) het vrije gedeelte tenminste hun ondergoed aan.


Mensen die blijk geven van grensoverschrijdend gedrag of op enige wijze een storende invloed op de avond hebben, vragen we te vertrekken en niet meer terug te komen. Als je iets vervelend vindt, verwachten we dat je eerst zelf communiceert en heel helder bent, zonder nodeloos bot te zijn. In liefdevol contact stemmen we immers af, dat is een prachtig en leerzaam spel. Mocht je desondanks ergens tegenaan lopen, kom dan naar Mark of Janine toe en meld direct wat er is gebeurd en niet pas achteraf.

Besloten massagedans op 3 januari 2020:

Op 3 januari gaan we een proef editie doen met Besloten massage dans  - Divinity Dance. Lees hieronder meer:

Besloten Massage dans ~Divinity Dance is alleen toegankelijk op voordracht van en na intake gesprek met de organisatie. Wil je meedoen, mail dan zo snel mogelijk naar: wildeziel.contact@gmail.com met je motivatie, naam, en relevante achtergrond. Dan nemen we contact met je op voor een gesprek.

Voor mensen die de dans nog intenser willen ervaren zijn er besloten avonden. De opbouw is korter. Het tweede gedeelte van de besloten avonden geeft (indien gewenst) ruimte voor ontkleding. (het mag maar hoeft niet). Hierbij kunnen we elkaar evt met olie, naakt masseren en aanraken. Dit gebeurt nog altijd binnen dezelfde intenties en grenzen van de Openbare Massagedans~Divinity Dance. Dat betekent dus dat seksuele handelingen of tongzoenen ook hier niet zijn toegestaan. Ieder lichaamsdeel is even aanwezig als het andere en er ligt geen focus op het aanraken van erogene zones en ook niet op lust.

De levensenergie kan gaan stromen. Het is die kracht die ons vrij en ontspannen maakt. Sensualiteit en intimiteit zijn niet hetzelfde als seksualiteit en dat onderscheid wordt in een zuivere , liefdevolle dans goed voelbaar. Ben je in staat om dat te ervaren, dan zul je deze woorden als geen ander begrijpen.

De workshopgevers zien (zo goed mogelijk) toe op een correcte intentie en massagedans-beleving van alle deelnemers. En je kunt ze altijd vragen als je je ergens ongemakkelijk bij voelt.

Om een fijne, afgestemde groep te krijgen en te behouden kun je alleen op uitnodiging lid worden en nadat we kennis met je hebben gemaakt tijdens een openbare massagedans avond.

Om geen afbreuk te hoeven doen aan de fijne, veilige sfeer van liefde, overgave en verbondenheid binnen de groep, zijn de extra vereisten (naast die genoemd zijn bij bovenstaande openbare avond) als volgt:

  • Leeftijd vanaf 30 jaar
  •  Ruime ervaring met (sensuele) contactdansvormen en massage (bijv. biodanza en tantra)
  •  Vertrouwd zijn met naakt. 
  • Bereid oordelen over jezelf of de ander los te laten (open minded).
  • Vrij van onbehandelde of overdraagbare (geslachts- en/of huid)ziektes
  • Akkoord met alle op de landelijke en op onze website beschreven intenties en voorwaarden


    Heb je vragen of wil je lid van de besloten groep worden, neem dan contact met ons op. Er zijn besloten massagedansen in oa Boekel, Nijmegen en Zutphen. In Amsterdam is de eerste (op proef) op 3 januari 2020. 

Op de hoogte blijven van Massagedans ~`Divinity Dance:

Wil je op de hoogte worden gehouden van  de ontwikkelingen in Amsterdam en Rotterdam, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.  Je kunt ook lid worden van de Facebook groep Massagedans Rotterdam of Massagedans Amsterdam.

Wil je informatie over de data van alle landelijke openbare massagedans evenementen, meld je dan aan als lid bij de groep Massagedans op Facebook.

Lees ook eens de uitgebreide informatie op de landelijke website door, zie hier.

Inschrijf formulier voor Massagedans ~Divinity Dance Amsterdam en Rotterdam

 
Op:
 om 
Door:

In: adres  plaats Postcode
Met: aantal mensen Kosten: