Wilde Ziel

~ Divinity ~ Dance ~

Divinity Dance (voorheen massagedans):

In juni volgen we een aangepast programma ivm de Covid-19 regels. Dan doen we alleen verstild bewegen en masseren voor stellen. Na 1 juli komen er twee varianten van Divinity dance:

 1. Divinity dance voor stellen (fysiek contact mag, maar dan alleen met je partner)
 2. Divinity dance ( 1,5 meter afstand voor iedereen, focus op energetische verbinding)

Divinity Dance algemeen:

Divinity Dance* is afgeleid van Tantra. Het is een conceptloze meditatieve dans waarin je al zoekend en draaiend, met behulp van elkaars energie en lijf, thuis komt in je kern. Zoals Ariadne's draad help je elkaar om uit het doolhof van verstrikkingen te komen en vrijer te worden. We doen dit op allerlei manieren. Een ervan is door puja, eerbetoon aan elkaar te geven. Elke ander is een spiegel van jou. En we zijn allemaal een druppel van de oceaan, een beetje god of schepper van onze wereld en dromen. We oefenen om elkaar in die energie te zien.
Maak het mee.
 
De Divinity dance begint met een inleidend gedeelte. Bijvoorbeeld door losschudden van het lijf om Kundalini op te wekken. We doen daar ademoefeningen bij om negatieve energie af te voeren en frisse (onze ruimte wordt goed gelucht!) schone lucht weer in te ademen. Want adem is Prana is levensenergie. Als we voldoende uit het hoofd zijn gekomen en geland begint het dansritueel.
 

Divinity dance voor stellen:

(voorheen massagedans: Aanmelden is verplicht ivm Covid 19 massage protocol.)
 
 
 
Divinity dance voor stellen, zet een zachte spontane dans in als ritueel om elkaar te verleiden, te verzachten, te strelen en helemaal te zien. We gebruiken al onze zintuigen en al onze ledematen in de dans. Al bewegend en aanrakend bewegen we toe naar pure naaktheid, waarin je elkaar echt in alle onschuld, onverhuld waarneemt. Met je volle bewustzijn en met alle reacties die dat oproept.
 
Al dansend kleed je je partner uit tot op de huid, die je aanraakt, onderzoekt, ruikt en voelt. Dat doe je helemaal vanuit je hart en in verbinding met de ander...én in de volste overgave aan alles wat je ervaart: liefde, opwinding, angst, weerzin..alles.
We dansen toe naar de innerlijke stilte, vrede die zelfacceptatie met zich mee brengt en compassie voor elkaar. In die naaktheid zoeken we toenadering tot de partner, door woordjes te fluisteren in elkaars oor, door overal aan te raken waar jij en de ander dat wil, door geuren en door je hete adem te laten voelen op geblokkeerde energie punten.
 
Hoewel dit misschien heerlijk in de oren klinkt, gaan we ook weer voorbij dit sensuele moment, want het heeft geen focus. We voeden ons met die heerlijke energie, laden ons ermee op, helen elkaar ermee. Daarbij observeren we telkens wat er gebeurt in je lijf en in de mind: wat sta je jezelf toe? Wat voelt als verboden, als verleidelijk? Wat durf je te laten voelen en zien? We zoeken onze eigen grenzen op en ontspannen ons daarin steeds weer, om beetje bij beetje de laatste restjes schroom over je pure levenskracht van je af te laten vallen. Het is een individueel onderzoek in bijzijn van je partner en omgekeerd.
 
Elke Divinity dans avond is anders en met je partner kun je daardoor ook steeds dieper onderzoeken waar jullie onderlinge verbindende kracht zit en waarin jullie tegenpolen zijn. Hoe je katalysator van elkaars geluk kunt zijn, zonder afhankelijk te zijn van de ander.
 
Stellen blijven op afstand van andere stellen en doen de aanraak oefeningen alleen onderling met de eigen (gelegenheids)partner. Maar op afstand zijn er wel speelse en liefdevolle begroetingsrituelen.
 
Als je voor het eerst komt, lees dan ajb eerst even de tekst op onze website door.
 

Divinity Dance voor singles (1,5 meter)

In Divinity dance voor singles spelen we met nabijheid en afstand. We blijven op afstand fysiek, maar we gaan je uitdagen hoe je dat gevoel los kunt laten en toch verbinding voelen met elkaar. Ook deze dans is een dans met een uitkleedritueel, wat helemaal gaat over zien en gezien worden in je pure kracht en kwetsbaarheid. Maar we spelen ook met de regels, bijvoorbeeld door elkaar met veertjes af te strijken op een stok van 1,5 meter.. 
Hier wisselen we wel van partner. Stellen die dus met iemand anders willen dansen zijn dus ook hier welkom.
 
* Divinity Dance is nieuw en ontwikkeld door Janine en Mark van Wilde Ziel.
Website: www.wildeziel.nl
Email: wildeziel.contact@gmail.com
Tel. 06-13795437
 
 

De avonden in Amsterdam zijn op wisselende vrijdagavonden. En in Djoj eens per twee maanden.

Massagedans

 

Zin om te komen? Geef je dan hier op via het onderstaande formulier. Er is plek voor maximaal 18 personen en de kosten per avond zijn € 20,00 per persoon

Praktische informatie 

De avonden vinden plaats in Centrum voor Happiness Hendrik van Wijnstraat 10. Amsterdam en in Centrum Djoj (Anthony Duijklaan 7 , Rotterdam.

De workshop in Amsterdam is 20.00 uur (19.30 uur inloop) tot 22.00 uur. Uitloop tot 23.00 uur.

De begintijd in Rotterdam is 19.30 uur (19.00 uur inloop) tot 21.00 uur. Vrij dansen is tot 22.45 uur. 

In de agenda vind je de verschillende data 

Divinity Dance

  Praktische details:

  Tickets: 20 euro pp. vooraf aanmelden is verplicht ivm Covid 19 massage protocol.Door je aan te melden verklaar je dat je alleen komt als je gezond bent en vrij van besmettelijke aandoeningen. Dat je onze aanwijzingen op wilt volgen en je aan het Covid-19 beleid wilt houden.

  Meenemen:

  makkelijke kleding waar je je mooi in voelt en geschikt om in te dansen. Beetje olie en een badlaken (alleen op de stellen avonden). Er is thee en water aanwezig.
  Geen hapjes. Niet douchen. Niet slapen.

  Voor wie is deze avond geschikt?

  Als je graag aangeraakt wordt (op de stellen avonden) of je houdt van tantra, dan is dit een geweldige avond voor jou en je (gelegenheids)partner.
  Welkom, om te proeven, te ontdekken en te ervaren. Bloot kan, na de pauze (geldt voor beide avonden, dus ook bij de 1,5 meter afstand mag je bloot bewegen na de pauze). Maar het is wel energetisch en tantrisch (niet seksueel).

  Is Divinity dance voor iedereen geschikt?

  Ben je iemand die vertrouwd is met je eigen lichaam (en voor stellen) met het aanraken van anderen? En kun je daar helemaal van genieten zonder dat er iets moet? Dan is het antwoord ‘ja’. Vind je contact met anderen spannend? Vind je het moeilijk om te verbinden met mensen van hetzelfde geslacht? En vind je het eng als mensen elkaar masseren in hun ondergoed? Of heb je traumatische ervaringen rondom dit onderwerp? Dan kun je beter eerst wat meer laagdrempelige vrije dans avonden volgen. Je mag ons altijd bellen als je vragen hebt!

   
  Aanmelden nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven van de leuke activiteiten die Wilde Ziel organiseert in Amsterdam en Rotterdam? Geef je dan op voor onze nieuwsbrief.

  Hieronder kun je je aanmelden voor de Divinity Dance avonden,

   
  Op:
   om 
  Door:

  In: adres  plaats Postcode
  Met: aantal mensen Kosten: