Wilde Ziel

Haal het maximale effect uit je Tantra massage

Effect Tantra massage: Vergroot het effect van je tantramassage met deze tips...

Wist je dat je (nog) veel meer uit een Tantra massage (en eigenlijk elke massage) kunt halen met een paar tips? We zien vaak grote verschillen tussen de verschillende cliënten die voor een massage komen. Na jaren van observatie en (na)zorg in onze massagetrajecten, zijn we tot de onderstaande tips gekomen waardoor jij je tantramassage nog intenser kunt ervaren.

 1. Intenser ademen:
  In onze sessies leren we mensen vaak om anders te ademen. We passen verschillende tantrische ademtechnieken toe, gecombineerd met visualisaties. Maar welke je ook doet of toepast, als je intenser ademt, dan gebeurt er veel meer in je lijf, je hersenen en je totale energie neemt toe...Dat ademen kun je tijdens de massage doen, maar als je het ook tussentijds oefent met je partner, alleen, thuis of op je werk, dan wordt je er  gezonder en vitaler door en zal je elke volgende massage groeien in je ervaringen ook!
 2. Intentie bewust worden:
  Tantra heeft geen doel, geen focus, dus ook geen seksuele. Betekent dat dat je zomaar alles "over je heen moet laten komen"? Of dat je geen verwachtingen, verlangens en wensen mag hebben? Nee... natuurlijk heb je verlangens, wensen, grenzen, oordelen. Dat heeft ieder mens. Het gaat er hier om hoe je in liefde met je mind omgaat. Van ons mag ego, mind er helemaal zijn, maarrrr je hoeft niet achter aan te rennen wat je denkt. Waarom wil jij een tantra massage? Waar verlang je echt diep binnenin jezelf naar? Wat is jouw vraag achter jouw vraag? Die vragen zijn belangrijk, de antwoorden laten veel zien over je zelf...En: we nodigen je uit om je aandacht van verwachtingen te verplaatsen naar je intenties. Een intentie is een heel diep gevoeld verlangen dat je uitspreekt en in liefde loslaat, opdat je je kunt openen om te ontvangen wat je ziel nodig heeft. Een intentie is ook verbonden met jouzelf, en afgestemd op de wereld om je heen. Het gaat verder dan het "willen" vanuit jouw kleine ikje. Het is een wil die zich verbindt met datgene dat goed is voor jou èn de wereld waarin je je bevindt. Een intentie neerzetten is een oefening in compassie.
 3. Ontspannen, Voelen, waarnemen:
  Hoe meer ontspannen je bent, hoe opener je kunt worden en bewuster van wat er in je lichaam gebeurt. En in de subtiliteit van dat voelen en waarnemen ligt een wereld van genieten besloten. We geven niet alleen massage, we doen ook rituelen om het waarnemen, voelen en genieten te prikkelen. Maar wat je ook "doet" of al "weet"...de levendige leegte in jou is de enige manier om toegang te verkrijgen tot die subtiele, ecstatische wereld binnenin jouw lijf en ziel. Sommige oefeningen zijn alleen maar bedoeld om je mind "stil" te krijgen, om leeg te worden. Hoe meer seksuele fantasietjes en verwachtingen of zenuwachtigheid er is, hoe minder je in het "hier & nu"bent..
 4. Je impulsen volgen:
  Misschien ben je gewend om meteen op de massagetafel plaats te nemen, in afwachting van de masseur of masseuse die met jou "aan de slag gaat". Dan zul je hier verrast zijn, want hier is niemand aan het werk. Het is een spel, een dans, waarbij de gever iets "opent", aangeeft, initieert...en jij respons geeft. Hoe meer spontane respons je geeft des te meer zul je voelen en ervaren. Het is één grote uitnodiging om je taboes op geluid maken, ademen, bewegen te doorbreken..alleen wordt er zo min mogelijk gepraat. Soms betekent je impuls volgen ook dat gever en ontvanger elkaar even heerlijk omhelzen, waarna je weer wordt uitgenodigd om te voelen wat er bij jou gebeurt en je over te geven daaraan, zonder iets te hoeven, te moeten of te willen. Je impulsen volgen betekent nooit dat je de gever vertelt of dwingt wat die moet doen of dat hij of zij jouw impuls moet volgen. Het gaat altijd om jouzelf en jouw energie. Het is namelijk jouw "wetende"lichaam dat spontaan begint te bewegen om op te laden, zich vitaler te voelen, oude lichamelijke en ook mentale blokkades eruit te werken en jouzelf te helen... over die onschuldige, pure spontaniteit hebben we het.