Wilde Ziel

~ Tantra verdiepings pad ~

Tantra verdiepingspad

Level 2, Wild Dragon, 1-3 mei 2020: Verken je schaduw en tranformeer hem in positieve kracht

 

Nadat je het eerste level: Divine Power hebt gevolgd, kun je meedoen met het Wild Dragon retreat. Wild Dragon (een uitsnede ervan) wordt ook als tantradag gegeven!

In het eerste level: Divine Power, ben je op weg gegaan op het pad van geintegreerde Tantra (Integrated Tantra). Een stroming die is ontstaan uit en terugkijkt naar de klassieke Tantra, maar zich helemaal heeft geïntegreerd in onze moderne samenleving en al haar behoeftes van nu. We noemen dit Tantrapad, Touch of Divinity en in het eerste level is duidelijk gemaakt waarom.

Op het pad van de Wilde Draak, Wild Dragon,  verdiepen we het Tantrapad met het kijken naar onze weerstand en schaduwen. Maar dan vanuit het tantrisch kader en niet vanuit psychologisch of therapeutisch perspectief.

In Level 1 ontmoet je het goddelijke in jezelf, met hulp van onze speciale Pranayama oefeningen, en de Tantra Kriyas verplaatsen we onze focus naar het lichaamsbewustzijn.  Ervaren hoe je ademt en wat ademhaling voor je kan betekenen, iets dat de oude meesters uit Azië perfect onder de knie hadden, neemt ook in Wild Dragon een centrale plaats in.

Het is, samen met het activeren van je sekscentrum, een hele effectieve manier om helemaal in je kracht te komen. En ook de heftige energie te kunnen containen. Waarom werken we met de heftige seksuele energie in dit level? De wilde draak berijden is een kunst, het is je overgeven aan de immense oerkrachten, zonder ze te willen onderdrukken of controleren. Waar kun je dat oefenen? Daar is een stevig geaarde omgeving voor nodig en experimenteerruimte om je van al je negatieve emoties en energieën te kunnen bevrijden.

We benaderen de innerlijke wilde draak door systeemopstellingen, de engelen draken visualisaties en vooral veel emotioneel lichaamswerk: dans, het uiten van je stem, en een deblokkerende massage die gebruik maakt van de oude Tibetaanse healingstechnieken.

Ons vertrekpunt is het NU: Elk verlangen, elke weerstand die zich aandient, kan dienen als voedsel voor de ontembare wilde draak. Voedt je demonen en verbind je met ze, ze zullen transformeren en je kracht geven, aldus de eeuwenoude zienswijze van de Tibetanen. Dus alles mag meedoen, je kunt je relaties opstellen die je hebt met jezelf en anderen, maar de werkwijze is anders dan bij een gewone opstelling. We werken hier rechtstreeks met de Shakti energie, de archetypische wilde vrouw die wéét en met het lichaamsbewustzijn, waar consent (een methodiek om grenzen te leren voelen en aan te geven) zo populair door geworden is. We onderzoeken ook onze nee’s en ja’s, maar niet om iets op te lossen dat ooit in je leven gebeurd is. Niet om  het kermende kleine kind in jezelf aan het stuur te zetten in je leven en jou de weg te laten wijzen.

We onderzoeken onze weerstand puur als spiegel voor onze groei. Omdat we weten dat elk nieuw mens of elke gebeurtenis ons kan helpen om meer vrij te worden…

Denk nou niet dat we het zwaar gaan maken, in dit blok wordt meer gelachen dan ooit, bij iedere stap, elke overwinning, elk zelfonderzoek hoort een vreugdekreet en een feest om het leven te vieren. Want alleen zo leren we om niet meer op onze angsten te focussen, door je helemaal over te geven aan het genieten van alles wat zich aan dient.

 

Praktische gegevens Touch of Divinity Verdiepingspad:

Data:


  Locatie: 
  Amsterdam, Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10 , achteringang van Broedplaats HW10, Studio 13 en 14.

  Lestijden: 
  Vrijdagavond: 19:30 deur open, start programma: 20:00 - 22:30 uur. 
  Zaterdag 7:30 deur open (als je elders overnacht), start  08:00  einde: 22:00 uur. 
  Zondag: deur open 7:30, start 08:00 uur, einde 18:00 uur. 
  (In de weekenden zelf kan van de tijden en het programma afgeweken worden). Ontbijten op zaterdag en zondag doen we pas na de ochtendmeditatie.

  Prijs per weekend retreat: 
  275 euro per persoon, stellen 400 euro*. De prijs voor het weekend programma is inclusief 2x ontbijt, 2x lunch. 1 diner, hapjes en drankjes.

  * Als je de hele Jaartraining (=6 weekenden: 1375 euro per persoon, 2000 euro per stel) in 1x boekt en betaalt krijg je de 6e retreat (Tantric Relationships) gratis + support + korting op een privésessie, lees hier meer. Je kunt er dan ook 2 jaar over doen en zelf kiezen in welke volgorde je de retreats wilt, na het eerste level: Divine Power!

  Parkeren & OV: 
  Parkeren is 2,50 per uur, en na 19:00 uur of op zondag gratis. OV is dichtbij: station Lelylaan 11 minuten lopen, of neem 1 halte de tram richting Osdorp, en loop 5 minuten. Er rijdt ook een bus vlakbij.

  Zelf meenemen:
  Lunghi (katoenen omslagdoek) (of schaf er eentje bij ons aan voor  7,50 euro), groot badlaken of fleece van 2 meter, handdoeken, slaapgerei, makkelijke kleding waar je je mooi in voelt (geen spijkerbroek), toiletartikelen, flesje olie. 

  Overnachting:
  De prijs voor het weekend retreat is inclusief 2 eenvoudige overnachtingen (op een matje in de Yogazaal, zelf slaapzak en kussensloop meenemen). Je kunt
  natuurlijk ook zelf iets boeken als je je verblijf wilt upgraden.

   
  Op:
   om 
  Door:

  In: adres  plaats Postcode
  Met: aantal mensen Kosten: