Wilde Ziel

~ Massagedans ~

Massagedans

Massagedans vanaf september 2019 in Rotterdam en Amsterdam:

Bij Massagedans ligt het accent op elkaar liefdevol aanraken in een afgestemde dans. Het is een spontane dans van je hele lijf, op blote-voeten, waarbij zo min mogelijk wordt gepraat, om het lichaam en je impulsen beter te voelen en te volgen.

Massagedans Amsterdam

Massagedans is zonder doel. Je maakt via al je zintuigen liefdevol contact met de ander, in een speelse ont-moeting van lijf tot lijf, wegdansen en terugkomen. 

De avonden worden begeleid met een warming up en speelse oefeningen, tot aan een korte sharing en pauze. Daarna is er potluck (iedereen neemt iets te eten of drinken mee om te delen met elkaar) en vrijdansen.

Alle hieronder genoemde data gaan over Openbare Massagedans avonden. Er zijn ook besloten massagedans avonden, deze zijn toegankelijk na persoonlijke uitnodiging.

Als je voor het eerst komt, lees dan ajb eerst de hele tekst hieronder door.

Tickets: 20 euro (via het formulier onderaan de pagina kun je ze bestellen)


Data Amsterdam: Elke tweede vrijdag van de maand :13 september, 11 oktober, 8 november, 13 december10 januari e.v.

Data Rotterdam: elke twee maanden, de laatste zaterdag vd maand in Centrum Djoj: 28 september, 30 november, 25 januari en 28 maart e.v.

Tijd: 
Amsterdam: 
inloop 19:30, playshop 20:00-21:30, vrij dansen tot 23:30.
Rotterdam:  inloop 19:00 , playshop 19:30-21:00, vrij dansen tot 22:45. 

Locatie:
Amsterdam: Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10, 1065 AS Amsterdam.
Rotterdam: Centrum Djoj, Anthony Duijklaan 7, Rotterdam.
Parkeren: gratis.


Info: wildeziel.contact@gmail.com, Tel. 06-13795437

Er is plek voor ongeveer 50 personen


 

Algemene info: Wat is massagedans?

Massagedans zijn dansavonden, die je overal in Nederland kunt vinden. Het is een rustige, zachte, (ont)spannende dans waarin we elkaar liefdevol aanraken. We dansen in een verstilde beweging van binnen naar buiten, waarin we de ander ontmoeten. Dit gebeurt met volledige aandacht, respect en wederzijdse afstemming. En zonder te praten.
We houden rekening met elkaars wensen en grenzen. Deelnemers kunnen gemakkelijk voelen en aangeven wat in het moment goed voelt, zonder bot of opdringerig te zijn.
Massagedans is een dans van gelijkgestemden, die het heerlijk vinden om hun hart te openen en integer en respectvol met elkaar in verbinding te zijn.


Vanuit Wilde Ziel wordt in Amsterdam en Rotterdam openbare massagedans gegeven. In Amsterdam starten vanaf januari 2020 ook besloten avonden, alleen toegankelijk voor leden van de besloten Massagedans groep.

Het progamma van de openbare massagedans is als volgt:

We starten de avond met een heerlijke warming up:
Dat zijn bijvoorbeeld speelse oefeningen in afstand-nabijheid, grenzen aangeven, de ander uitnodigen en toch bij jezelf blijven. Of oefeningen in ruimte innemen en ruimte geven of moeiteloos aanwezig zijn in je bron.
Massagedans is geen massagetechniek of dansvorm. Met enkele voorbeelden laten we zien wat er kan ontstaan.

Na de playshop is er een korte sharing, gevolgd door een pauze. Traditie is om de lekkere hapjes en drankjes die je hebt meegebracht dan te delen met elkaar (potluck). Pas na de pauze wordt alcohol toegestaan (in beperkte mate). Na de pauze kan er vrij gedanst of gemasseerd worden.

Voor wie?
Massagedans is geschikt voor mensen die er voor open staan, vertrouwd zijn of ervaring hebben om in afgestemd lichaamscontact met elkaar te bewegen. Het is voor mensen die zorg kunnen dragen voor hun eigen welzijn en die van de ander. Het gaat om contact van mens tot mens, daarom vragen we voldoende ervaring van je om je te verbinden met zowel mannen als vrouwen (dus je vindt dansen met mensen van hetzelfde geslacht ook fijn).

Spelregels:

Om helemaal uit ons hoofd, in ons gevoel en in overgave te komen, wordt er niet gepraat. (Matig) alcoholgebruik is pas na de pauze en sharing toegestaan. De playshop is speels en licht. Er is geen lange opbouw, met veel uitleg en het is geen therapeutische benadering.

Bij de Openbare Massagedans raken we geen borsten en geslachtsdelen aan en er wordt niet getongzoend. De deelnemers zijn gekleed en houden tijdens (eventuele massage in) het vrije gedeelte tenminste hun ondergoed aan.


Mensen die blijk geven van grensoverschrijdend gedrag of op enige wijze een storende invloed op de avond hebben, vragen we te vertrekken en niet meer terug te komen. Als je iets vervelend vindt, verwachten we dat je eerst zelf communiceert en heel helder bent, zonder nodeloos bot te zijn. In liefdevol contact stemmen we immers af, dat is een prachtig en leerzaam spel. Mocht je desondanks ergens tegenaan lopen, kom dan naar Mark of Janine toe en meld direct wat er is gebeurd en niet pas achteraf.

Op de hoogte blijven van Massagedans:

Wil je op de hoogte worden gehouden van massagedans in Amsterdam en Rotterdam, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.  Je kunt ook lid worden van de Facebook groep Massagedans Rotterdam of Massagedans Amsterdam.

Wil je informatie over de data van alle openbare massagedans evenementen, meld je dan aan als lid bij de groep Massagedans op Facebook.

Lees ook eens de uitgebreide informatie op de landelijke website door, zie hier. Daarin staat ook informatie over besloten Massagedans en hoe je daar lid van kunt worden.

Inschrijf formulier voor Massagedans Amsterdam en Rotterdam

 
Op:
 om 
Door:

In: adres  plaats Postcode
Met: aantal mensen Kosten: