Wilde Ziel

~ Tantra workshops & evenementen ~

Playful Abundance

Playful Abundance Tantra:

Tantra en Empowerment


Playful Abundance Tantra, brengt je razendsnel in jouw unieke kracht. Het is overvloedig, uitbundig, onderzoekend, scheppend, genietend en verbonden zijn met het grotere geheel.

Spelen

Als je geboren wordt, leer je door te spelen. Dat vergeten we meestal als we opgroeien en verantwoordelijkheden krijgen. Maar als je speelt, oefen je géén druk uit op jezelf en word je stiller  en evenwichtiger van binnen.

Door te spelen kun je niet "mislukken". Spelen is ook onderzoeken en bewust worden. Als je bijvoorbeeld met je adem speelt of met de geluiden van je stem, ontdek je vanzelf de kracht die dat geeft. Door Playful Abundance Tantra, ontdek je opnieuw jezelf, je lijf, je energie, je kracht, je seksualiteit en jouw unieke plek in deze wereld.

Spelen, onderzoeken en experimenteren brengt je helemaal in het NU. Door helemaal aanwezig te zijn, voel je wat klopt en wat niet klopt in je leven. En in het NU kun je ook iets veranderen. Niet vooraf en niet achteraf.

We oefenen ons in het bewust worden van gedachten, patronen en oordelen. En sommige helpen ons, anderen frustreren. Maar we veroordelen ze niet, want daar kom je alleen maar mee in de knoop. We gaan ermee spelen en er op allerlei manieren zelfs van genieten. Met spel of drama,  naast meditatie en Yoga.

Door het oordeelloze en onderzoekende spelen, maken we contact met het onschuldige in onszelf. Dat leert ons om te vertrouwen op de impulsen van ons lichaam en ons innerlijke weten. Het brengt ons bij de enorme kennis die sinds mensenheugnis in ons opgeslagen ligt. Het brengt ons in liefde met onszelf en de wereld om ons heen. We worden niet langer bedrogen, we laten onze kracht niet meer verloren gaan en we verstoppen onszelf niet meer.

Veilige ruimte:

Net als bij jonge dieren, is er om te kunnen spelen een veilig, afgebakend terrein nodig. Maar ook is er net voldoende uitdaging nodig om je grenzen te verleggen en nieuwe ervaringen op te doen. Daarom is er bij Playful Abundance Tantra veel ruimte om te delen wat je ervaart. En je mag altijd Nee zeggen, daar kijkt niemand je op aan. Je zult hier geen groepsdruk tegen komen. Want we stemmen op elkaar af (vanuit o.a. consent) en communiceren helder met elkaar. Er is geen prestatiedruk, het is geen therapie en ook geen seks. En we beschikken ook nog eens over een hele prettige veilige (fysieke) ruimte in Amsterdam!

Ontdek een nieuw vuur in jezelf:

Als je in dit veilige en speelse kader vertoeft, is de kans groot dat je een bijzondere kracht in jezelf tegen komt. Een krachtig sensueel vuur,  een gevoel van totale bevrijding of een bulderlach door dit gekke gevoel. Vandaaruit ontwikkelt zich jouw eigen pad op aarde: een pad waar je niet vanaf wijkt, waar je door thuiskomt en je helemaal heel voelt. Het besef in al je cellen dat je een goddelijk, heel en schitterend wezen bent, met een wilde, pure kern. Je bent (heel), je hoeft niets te "fixen". Vanuit die vrijheid kun je gezonde, nieuwe keuzes maken en heb je er de moed ook voor.

Waar komt Playful Abundance Tantra vandaan?

Janine en Mark hebben meer dan 20 jaar kennis en inzichten van Tantra (Mark) en Empowerment (Janine) gebundeld tot Playful Abundance Tantra. Met Playful Abundance Tantra putten we uit een hele lijst van technieken, die we zijn tegengekomen op ons Tantrische, Empowerende pad. Zoals: Saiva Kaula Tantra, Tantra Kriya Yoga, Shaktipad, Healing Tao, Sexual grounding, Emotioneel en Reichiaans lichaamswerk, meditatie, Yoga, dans, systemisch werk, ademtechnieken, liefdevolle aanraking, creatief denken, helende klank & mantra's, helende energetische aanraking, verbindende en Empowerende rituelen, Empowerment technieken, storytelling, visualisatie, spel en bewuste beweging. 

Onze Playful Abundance Tantra biedt kennis uit Tantra voor bewustzijnsontwikkeling, het verhogen van je levensenergie en je spiritueel vrij en héél voelen.  En het geeft ook tools voor een gezond leven op aarde, waarin je je hoogste potentieel ontwikkelt en lééft!

Playful Abundance Tantra raakt aan alle thema's in het leven.  Aan relaties,  seksualiteit, vriendschap, verslavingen, verlies & rouw en gezondheid. Aan geld, werk. En ook aan je schaduw, je licht, je authenticiteit, je goddelijke kern en je Bron omarmen. 

Playful Abundance Tantra geven we als:

Thema dagen in Rotterdam
Thema dagen in Amsterdam
Workshops tijdens festivals
Meerdaagse Retreats
Jaartraining  in Amsterdam


Playful Abundance Tantra workshops & evenementen (niet chronologisch):

 1. Playful Abundance Tantra Jaartraining 2019 - 2020.

  In 4 weekenden nemen Mark en Janine je mee in een Jaartraining over Tantra & Empowerment. We kijken naar de achtergronden van spirituele Tantra, en wat je er vandaag de dag aan kunt hebben in je leven. We oefenen energietransformaties dmv Yoga, meditatie en ademhaling. We gaan diepere verbinding maken met onze essentie en vitale levensenergie. En we doen lichaamswerk en lichte massage voor heling en bewustwording van de energiekanalen en chakra's. Voor stellen en singles, die zich willen verdiepen in Tantra en Empowerment.

  1-3 november start blok 2, je kunt nog meedoen. Blok 1 kun je inhalen tijdens een ander weekend naar keuze, bijvoorbeeld de winterretreat

  Heb je al enige ervaring op spiritueel gebied en wil je je verdiepen in Tantra? Wil je meer leren over de prachtige oefeningen en meditaties van Tantra en Empowerment? Of ben je op zoek naar een "tribe", een echte supportgroep? Om met elkaar het diepe in te springen? Dan is de Playful Abundance Tantra Jaartraining iets voor jou.

  De Playful Abundance Tantra Jaartraining, is een training die wordt gegeven in 4 weekenden van vrijdagavond t/m zondag middag op: 6-8 september 2019*, 1-3 november 2019, 31 jan-2 februari 2020, 2-5 april 2020. De training bestaat uit elementen van oa. Tantra, Empowerment, Sjamanisme en energetisch lichaamswerk.  *dit weekend kun je inhalen tijdens de winterretreat, of een andere retreat binnen 2 jaar , zie agenda.

  Wat kun je met deze Tantra & Empowerment Jaartraining?

  Het doel van onze jaartraining is om technieken aan te reiken om een groeiproces in te zetten, te versnellen en vol te houden. Want we gebruiken een unieke combinatie van eeuwenoude beproefde Tantra en modern Empowerment. 

  Janine met haar ruim 20 jaar Empowerment ervaring en Mark met zijn nog langere Tantra ervaring, ontdekten dat het westerse Empowerment veel overeenkomsten heeft met de eeuwen oude oosterse Tantra. En dat (spirituele) tantra ook unieke, in het westen vaak onbekende inzichten en technieken behelst, die Empowerment enorm versterken. Tantra is in onze ogen de missing link voor Empowerment, maar ook omgekeerd. Danzij die combinatie profiteren we nu van the best of two worlds.

  In deze tijd van stress en voortdurende druk om in de ratrace mee te gaan, is het zo belangrijk om echt dichter bij jezelf en in je lijf te komen. Om vanuit die stevigheid in jezelf, diepgaander contact met jezelf en anderen te voelen. Wij nodigen je met deze training uit dit te ervaren. Wij zijn ervan opvertuigd dat je niet alleen meer persoonlijke vrijheid zult ervaren, maar ook een grote, spirituele vrijheid.

  Je leert om je lichtheid en bewust-zijn te verruimen. Je leert je openen voor je Kundalini levenskracht en je sensuele basisenergie. Zodat je je helemaal heel voelt. En je steeds meer in je authentieke wezen komt, dichter bij je bron. Want dan kom je bij je ware kracht en liefde.

  Met deze training ontdek je eindelijk de schakel om het spirituele pad te bewandelen en ook de alledaagse werkelijkheid te (be)leven! Omdat Empowerment je handvatten geeft om je spirituele Tantrische wijsheid geaard en praktisch te leven. Empowerment staat namelijk voor het leven van je hoogste potentieel op aarde. Dus een combinatie van beide stromingen is nou net wat nodig is in deze chaotische tijden.

  Wat kun je verwachten bij onze Jaartraining?

  Met behulp van (een deel van) onderstaande Yoga oefeningen, meditaties, meditatieve dans, massage, spel en rituelen, bouw je een enorme kracht en capaciteit op in jezelf. Die je niet alleen voor jezelf kunt gebruiken, maar ook in je dagelijkse werk in samenwerking met anderen, kunt doorgeven en thuis blijven doen!

  Deze spelvormen zijn basiselementen van Tantra & Empowerment. Het programma bouwen we rustig op en we overhaasten niets. We luisteren naar welke thema's spelen in de groep. Eigenlijk onvouwt het programma per trainingsblok zich vanzelf: speels, in een magische combinatie van ervaring, inzichten & intuïtie.

  Een greep uit wat doen:

  Ceremonie, zoals opening en sluiting van de kring:

  Universele westerse ceremonies waarbij we bewust de ruimte openen en sluiten, intenties neerzetten en sharingsrondes hebben voor een veilige, helende ruimte.

  Yoga, bijv:

  We passen bewuste ademhaling en Yoga Asana’s, uit de eeuwenoude Tantra Kriya Yoga toe. Ze lopen door het hele Jaarprogramma heen en werken als een body en energyboost in je dagelijks leven. Dit is geen gewone Yoga, maar meer een vorm van Chakra healing. Ook zijn er andere vormen zoals de 5 Tibetanen, Risi Isometrix en meer.

  Meditaties, bijv.:

  • Inner Child meditatie: de liefdevolle onschuld in jezelf terugvinden, je wilde wijsheid wakker maken en je innerlijke gids leren horen.We passen bijvoorbeeld de Baby in de box meditatie toe (van onszelf) of de Prietpraat/jebberish Deva Vani meditatie (van Osho).
  • De White Lotus meditatie (van Hareesh): zoals hervonden en vertaald uit de eeuwenoude Tantra geschriften. Het is een stilte brengende meditatie die je direct in verbinding brengt met het conceptloze, het NU, via de poort van je hart. Ook andere hartmeditaties zijn mogelijk, bijvoorbeeld van Osho.
  • De Gouden licht ademmeditatie (=Prana Mudra, uit oorspronkelijke Tantra). Hierin leer je je opladen met onvoorwaardelijke liefdesenergie uit je innerlijke Bron.
  • De Engelen –drakenvleugel energie meditatie (van onszelf): ook hier laad je je op, maar je brengt de energie meer in je aura en in het veld. Deze combineren we mogelijk met de Empowerende rituelen en intenties.
  • Osho Dynamics, een eigenzinnige mini versie! Soms om energie los te laten, soms om te transformeren dat wat niet langer dient.
  • Tantra Leven-Sterven meditatie, om uiteindelijk conceptloosheid en dat wat niet sterft te ervaren.

  Meditatieve en energiegevende dans, bijv:

  • Tantrisch Dansen (=universeel), waarbij we contact maken met impulsen in onszelf en weerstand, afstand, nabijheid, verlangens, ego en overgave aan het hart tot volle expressie brengen.
  • Massage dans (van Leo Vervliet), waarbij vederlichte aanraking je emotionele en energetische lichamen meer laten stromen om in een meer verfijnde afstemming en energie te raken met elkaar.
  • Kali dans (van onszelf): waarbij alle oerkracht uit de diepte er mag zijn. Je verborgen kracht,  ingehouden emoties, wilde pure energie, volle adem, je Haka-krijgers energie, je oergeluid en je kakelende lach.

  Energetische aanraking (Tantric Touch) en Massage, bijv:

  • A Touch of Divinity massage: zachte massage, waarin we bewust leren ademen en onze bekkenbodem kantelen om helende levensenergie te circuleren door het lichaam. We nodigen elkaar met afwisselend zachte en lange verbindende massage strijkingen uit om helemaal in het NU te komen, waardoor de Kundalini beter kan stromen. We ontwikkelden deze massage op basis van invloeden uit Healing Tao en Tantra.
  • Vajas massage: we maken op allerlei manieren energiestromen in het lichaam en de aura wakker. Marma's en vajas zijn  energiepunten en kanalen, meridianen. Dit soort massages vind je terug in oude Tantrische en Sjamanistische stromingen over de hele wereld, die van generatie op generatie aan elkaar worden doorgegeven. Ook hierdoor kan de Kundalini levenskracht beter stromen en blokkades opruimen.
  • Ontspannen (Vierhanden, tweehanden of zelf) massage of massage in kleine groepjes. Deze passen we soms toe in een ritueel, om meer te aarden of om iets los te laten. Of gewoon als verwenmoment, uiting van dankbaarheid of rustmoment om te integreren.

  Empowerende rituelen, visualisaties en spel, bijv:

  • Zuiverende en intentie rituelen met geuren en kruidenstempels, die we zelf maken. Om de energielichamen en/of de ruimte te reinigen.
  • Trouw aan jezelf ritueel (van onszelf): weet jij wat trouw is, waar kun je dat voelen in je energie, je lijf, je emoties? In dit ritueel gaan we naar de pure onveranderlijke kern in jezelf en vragen we de mind om even een stap opzij te doen en toe te kijken.
  • Goden/godinnen rituelen (universele Tantra): "worshipping the God or Goddesses" in elkaar, waarin we voelen,  onszelf en elkaar uitnodigen, begrenzen, openen, ons uiten en vanuit het hart en ons goddelijke wezen, ruimte in te nemen en communiceren.
  • Levend Transformatie spel (van onszelf): met vragen, opdrachten en crazy wisdom... baan je je een weg door een "labyrint" met starre poortwachters en verleidelijke engelen. Hoe reageer jij? Hoe kijk jij naar jezelf en de ander? Durf jij die stappen te nemen, waar je naar verlangt of laat je je het bos insturen? Wat zegt jouw hogere wijsheid?
  • Opstellingen uit Psycho drama en Voice dialogue. In een eigenzinnige,  speelse vorm. Welke archetypen sleep jij mee, wie zitten er in jouw expeditieteam? Dans je met een saboteur aan je been? In onze spellen ontdekken we kracht en liefde van samenwerking en support. Ontroerend hoe deelnemers elkaar soms letterlijk dragen of met hoeveel respect iemand wordt omringd in een kring van liefde.

  Tijdens de Jaartraining koken en eten we samen. Soms is er een stiltewandeling, nemen we een duik in de Sloterplas of hangen we in de hot tub op de binnenplaats. Zelfs een spontane, crazy karaoke is al voorgekomen. Tussen de Retreats in organiseren de studenten intervisie met elkaar.

  Belangrijk om te weten voordat je je aanmeldt:

  • De eerste retreat (alleen 6-8 september) is op proef (wederzijds). Je betaalt vooraf de hele training, maar als jij of wij van Wilde Ziel merken dat het niet klikt, krijg je je geld terug, minus het bedrag van de eerste retreat.
  • De training is geschikt voor beginners en gevorderden. Iedereen met enig zelfinzicht en in staat tot zelfreflectie is welkom.
  • De training is niet gefocust op seksueel contact of betere seksprestaties.
  • Janine en Mark nodigen uit om je eigen reis te maken en je  verlangens en grenzen uit te spreken. Zodat je kunt groeien en jezelf leert te dragen.
  • Je tekent bij aanvang van de training een disclaimer met daarin enkele basisafspraken die jouw en andermans veiligheid bewaken.
  • Janine en Mark oefenen geen (groeps)druk uit om oefeningen te doen, die je liever weigert. Ze delen wel de informatie erover die zij kennen over de effecten ervan.
  • Van je wordt verwacht dat je bereid bent om met verschillende (soms aangewezen) partners te werken gedurende de training. We vragen hierin een open houding, zelfreflectie en respect voor elkaar.
  • Je mag je kleding (ondergoed/lunghi) tijdens de oefeningen aanhouden, als je dat liever wilt.
  • De oefeningen in deze training hebben hun nut bewezen in de praktijk, maar het is géén therapie.
  • Als je psychische problemen hebt of onlangs hebt gehad, neem dan eerst even contact op.
  • Voor elke deelnemer is er 4 uur persoonlijk advies (via emailen, bellen, Skype, Whatsapp) inbegrepen.
  • Studenten kunnen in het trainingsjaar bij Wilde Ziel (Janine of Mark) tot drie persoonlijke sessies boeken met 33% korting op het normale tarief, daarna geldt het gewone tarief.
  • Van onze studenten verwachten we dat ze Intervisie met elkaar organiseren en ook dat ze eventuele kosten hiervoor met elkaar delen.

  Praktische Informatie:

  Locatie: Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10, 1065 AS Amsterdam (achteringang)
  Data: De Jaartraining is op: vrijdagavond t/m zondag middag op: 6-8 september 2019, 1-3 november 2019, 31 jan-2 februari 2020, 2-5 april 2020.
  Tijd:(19:30 inloop) 20:00 uur op vrijdagavond t/m 17:30 uur zondagmiddag
  Prijs: 1200 euro pp.
  Maaltijden & overnachten: inbegrepen zijn ontbijt, lunch, diner, drankjes en hapjes. Slapen is eenvoudig: op matrasjes (slaapzak meenemen) in de grote zaal. Je kunt er uiteraard voor kiezen om een 2-persoonskamer in de buurt te boeken, goede B&B adressen beschikbaar.
  Informatie: wildeziel.contact@gmail.nl , tel. 0613795437 (Janine).
  Meenemen:  makkelijke kleding voor de yoga etc., grote fleecedeken of badlaken (2 mtr), eventueel handdoek, flesje water, flesje olie.
  Ticketlink: hier kun je reserveren & betalen
  Er is plek voor maximaal 26 mensen.

 2. Playful Abundance Tantra Workshop Rotterdam 2019

  Elke twee maanden Playful Abundance Tantra workshops van Wilde Ziel ism Centrum Djoj in Rotterdam:

  Heerlijke Tantra workshops voor singles en stellen, voor beginners en gevorderden.
  Data:  16 november 2019 en in 2020
  Programma algemeen:

  9:30 deur open, je bent welkom in het restaurant van Centrum Djoj in Rotterdam, waar je lekker thee of koffie kunt drinken. Je mag ook direct in de zaal gaan zitten.

  10:00-10:30 uur: openingsritueel & intro van de dag tot de lunch: we beginnen vaak met Tantra Kriya Yoga (heerlijk je openen met adem en fijne oefeningen) als warming up. Maar het kan ook dans zijn, een prachtige verbindende meditatie of spel. Daarna volgt er een Tantra structuur die aan aansluit bij het thema.

  13:00-14:00:Lunch 

  14:00-14:30:Bewegen, adem of heerlijke dans

  14:30 tot 17:00:Vervolg tantra oefeningen & speels onderzoek rondom het thema.

  17:00-17:30: Eindritueel en afsluiting

  Tickets: 65 euro inclusief een heerlijke vegetarische lunch

  Locatie: Centrum Djoj, Rotterdam, Anthony Duyklaan 7

  Aanmelden via Djoj.

  Vragen: wildeziel.contact@gmail.com


  Data + thema:

  16 november (zaal 1): thema: Goddelijk leven en sterven.

 3. Playful Abundance Tantra Winter retreat: 21-22 december 2019

  Lijkt het je fijn om met al je zintuigen op scherp en vol energie de winter in te gaan? Dan is deze retreat zeker iets voor jou.

  Tijdens de Playful Abundance Tantra Winter Retreat voor singles en stellen, vieren we de langste nacht van het jaar. Ook is het volle maan op Tweede kerstdag. Deze bijzondere tijd nodigt uit om eens helemaal naar binnen te gaan, je blokkades op te ruimen en in liefde herboren te worden in al je kracht en vrijheid.

  Voor wie?

  Het programma is geschikt voor beginners en gevorderden in Tantra. Daarbij geldt: Niets hoeft, kleding (ondergoed, sarong) mag aanblijven, het is geen seks.

  Mark en Janine begeleiden het proces op basis van consent, in een veilige setting, waarbij grenzen en wensen durven aangeven, mogen voelen en je eigen leerproces (leren) dragen belangrijk zijn. Wij doen dit al jaren en hebben al honderden mensen begeleid in sessies en workshops.

  In het programma kun je Tantra Yoga oefeningen, verdiepende meditaties, meditatieve dans, heerlijke Kundalini energie massage, uitdagend spel, relativerende humor en liefdevolle rituelen verwachten.

  Overige informatie over de Retreat:

  Locatie:

  Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10, 1065 AS Amsterdam (achteringang)

  Data & Tijd:

  De retreat begint op: zaterdag 21 december 10:00 uur (deur open vanaf 9:30) en eindigt op zondag 22 december 2019 om 18:00 uur.

  Prijs:

  250 euro per persoon, stellen 400 euro. De prijs is voor het programma inclusief 1x ontbijt, 2x lunch en 1 diner, hapjes en drankjes.
  Overnachting: De prijs voor de retreat is inclusief simpele overnachting (op een matje in de Yogazaal, zelf slaapzak meenemen) . Je kunt zelf ook in de buurt een hotel of B&B boeken.
  Informatie: wildeziel.contact@gmail.nl , tel. 0613795437 (Janine).

  Meenemen:

  Makkelijke kleding voor de yoga etc., mooie kleding voor de rituelen, grote fleecedeken of badlaken (2 mtr), flesje massageolie, slaapspullen, toiletgerei, handdoek.

  Reserveren & betalen:

  Zie ticket knop op deze pagina.
  Er is plek voor maximaal 30 mensen.

 
Op:
 om 
Door:

In: adres  plaats Postcode
Met: aantal mensen Kosten: