Wilde Ziel

 

~ Algemeen ~

Playful Abundance

Tantrische verhalen, speelse satsang, liefdevolle ontmoetingen en eeuwenoude Tantra meditaties....

Janine en Mark ontwikkelden Playful Abundance: Speels & verdiepend. Tantra, maar dan nèt een beetje anders lees meer.

Over Playful Abundance algemeen:

In de Playful Abundance workshops onderzoeken we onszelf, onze relaties en het leven door te spelen. We spelen met adem en tantrische levenskracht. We spelen met de verhalen van onze mind, de problemen en oordelen, en we spelen samen. Spelen is leren. Bijvoorbeeld hoe je vrijer en intenser leeft of meer kunt genieten.

Wanneer we spelen, geven we ruimte aan het onschuldige in onszelf, luisteren we naar de zuivere impulsen in ons lichaam en leren we vertrouwen op ons innerlijke weten. Net als bij jonge dieren, is er om te kunnen spelen een veilige, afgebakende setting nodig, maar ook net voldoende uitdaging om je grenzen te verleggen en nieuwe ervaringen op te doen.

Ons vertrekpunt is onderzoeken vanuit het besef dat je een goddelijk, heel en schitterend wezen bent, met een wilde, pure kern.

Wij, Janine en Mark ontwikkelden Playful Abundance vanuit jarenlange ervaring met Empowerment en Tantra. We verdiepen ons steeds meer in de basis ervan, die meer dan duizend jaar geleden gelegd is in India en Tibet.

Laat je inspireren door thema's zoals: De Gouden Mind, Het Wilde Weten, Het klapperend deurtje van verlichting, Spelen = Helen, Het seksend Universum; De Guru in jezelf; Dansen met de dood...

Alles over het leven komt aan bod: speels, met relativerende humor, liefdevolle compassie en focus.
We gebruiken wat werkt en wat we leuk vinden: (Tantra) meditatie, yoga, dans, drama, adem, contact, klank en beweging.

Playful Abundance zijn:
1.Avondworkshops, 1e vrijdag van de maand in Amsterdam
2.Thema dagen, maandelijks in Rotterdam
3.Workshops tijdens festivals
4.Meerdaagse Retreats 2x per jaar in Amsterdam
5.Jaartraining in Amsterdam

Playful Abundance workshops & evenementen:

 1. Playful Abundance avonden, maandelijks, elke eerste vrijdagavond vanaf 7 september:

  Tantrische verhalen, speelse satsang, liefdevolle ontmoetingen & Tantrische meditaties, eerste vrijdagavond  van de maand  lees meer.

  Dit is echte Tantra, maar dan net een beetje anders. Op de Playful Abundance avonden, besteden we op speelse wijze aandacht aan Tantra en Empowerment.

  De eerste serie van 4 avonden hebben als thema: De Gouden mind. Met vrolijke satsang, tantrische verhalen, Empowerment technieken en liefdevolle meditatie onderzoek je je mind patronen. Hoe je mind een gouden mind kan zijn, die je ondersteunt op je pad.

  De tweede 4 avonden hebben als thema: het klapperende deurtje. Met weer vrolijke satsang & tantrische verhalen, en ook zachte aanrakingen en prachtige ademvolle meditaties. Hier onderzoek je dat wat overblijft als je het kleine mannetje (of vrouwtje) in je zelf liefdevol op een stoeltje zet en alleen even  laat kijken. Open je, laad je op vanuit je hoger bewustzijn, gooi alles omver wat je denkt te weten...van Tantra, van het leven, van jezelf, van mannen & vrouwen... En ontdek hoe je dat klapperende deurtje er naartoe open kunt houden wanneer je maar wilt.

  De ont-moetingen zijn eens per maand op vrijdagavond, voor stellen en singles.
  Ze hebben elk een afgeronde opbouw, daarom zijn ze eventueel ook los van elkaar te volgen. Na de eerste 8x organiseren we telkens nieuwe cycli van 8 lessen en ook specials met gastdocenten!


  Locatie: Hendrik van Wijnstraat 10, Amsterdam, Centrum voor Happiness (achteringang gebouw)
  Data: Elke eerste vrijdag van de maand: 7 september, 5 oktober, 2 november, 7 december 2018, 4 januari, 1 februari, 1 maart, 5 april, 3 mei 2019 e.v.
  Tijd:
  inloop 19.00 uur, start 19.30- einde les 22.30 uur, na-chillen 22.30-23.30 uur. 
  Ticket: 30 euro pp. per avond, met strippenkaart (8x) 20 euro pp. per avond, online 25 euro pp.
  Informatie: wildeziel.contact@gmail.nl , tel. 06 13795437 (Janine).
  Meenemen: makkelijke kleding (de workshops zijn gekleed, dit zijn geen massage workshops). Iets lekkers te drinken en te eten (bijvoorbeeld fruit of nootjes) om uit te delen (Potluck). Thee een water zijn aanwezig.
  Reserveren & betalen: zie knop inschrijven op deze pagina.

 2. Playful Abundance workshop 8 september: Het Wilde Weten

  In deze Playful Abundance workshop gaan we spelen met de ogenschijnlijke tegenstelling van de controlerende Mind en het Wilde Weten van het lichaam. Een prachtige ontmoetingsdag in Rotterdam, Centrum Djoj. Licht, speels en bevrijdend.lees meer

  Het Wilde Weten:
  Als we ons in liefde verbinden met ons eigen lichaam en ons overgeven aan wat ons in beweging brengt, dan komen we bij een mysterieuze kracht, een oer oud weten in onszelf, ons lichaamsbewustzijn. Het Wilde Weten!

  Het Wilde Weten word je ook gewaar, als je de laag bewustzijn met al je oordelen en gedachten voorbij gaat en de leegte instapt. In die leegte, waar we verbonden zijn met mens en dier en de gehele kosmos, kan diepe ont-moeting en versmelting plaatsvinden.  
  Als je leeg bent, zijn er geen blokkades meer en kun je je moeiteloos overgeven aan de altijd aanwezige universele levenskracht. Daarom is meditatie ook zo effectief.  Maar wat als je helemaal geen grenzen meer voelt en achteraf je oordelen weer tevoorschijn komen? Hoe verwarrend is dat?

  De Mind:
  Als we oordelend denken, verkrampt het lichaam op heel veel plaatsen. We slaan gedachten en oordelen van onszelf en van anderen, hoe subtiel ook, in ons lichaam op. En omgekeerd: we verkrampen ook als er zoveel levensenergie door ons lichaam stroomt dat we het niet kunnen verdragen. Uit bescherming schieten we in ons denken en gaan we oordelen. Die mind, dat ego kan in de weg staan aan onze groei, maar hij beschermt ons ook, het is niet onze vijand. Als je je op het pad van bewustwording bevindt, kan je behoorlijk verstrikt raken in wat de mind doet en wat het lichaam aangeeft. Bijvoorbeeld doordat je gaat oordelen over gedrag wat je wilt veranderen. Zoals "alles bij jezelf willen houden" of ego-loos en onthecht willen zijn. Herken je het gevecht in jezelf en hoe stap je daar weer uit?

  In deze Playful Abundance workshop gaan we spelen met de ogenschijnlijke tegenstelling van de controlerende Mind en het Wilde Weten van het lichaam. Als het wilde weten van ons lichaam en de mind meer samenwerken, geeft ons dat kracht en zijn we meer in verbinding met onszelf en anderen.

  Programma:
  We beginnen de dag met actieve Tantra Kriya Yoga en ademhaling om samen lekker energie op te bouwen.
  Daarna maken we liefdevol contact met onszelf en elkaar. In oefeningen met adem, speelse aanraking, meditatie en sharing onderzoeken we wat er gebeurt als we onszelf en elkaar aanraken. Wat zegt het lichaam en wat doet het denken? Wat voor archetypen, verwachtingen en oordelen of meta-oordelen ploppen op? Wat weten we op een dieper niveau? Wat gebeurt er als er seksuele energie bij komt? En wat doet de meditatieve leegte met ons?

  Deze workshop is een prachtige themadag met: liefdevolle ontmoeting, licht, speels en bevrijdend.
  Er volgen in Djoj in 2018 nog twee workshops zoals deze, elk met een eigen thema!

  Kleding mag aanblijven. Geen seks, en we maken heldere afspraken met elkaar.


  Locatie: Centrum Djoj, Anthony Duyklaan 7, Rotterdam 
  Data: 8 september (Het Wilde Weten), en ook: november (Seks & het Universum), 8 december 2018 (De innerlijke Guru)
  Tijd:
   inloop 9.30, workshop: 10.00-17.30 uur. 
  Ticket: 65 euro pp. per workshop incl. heerlijke vegetarische lunch 
  Informatie: wildeziel.contact@gmail.nl, tel. 06 13795437 (Janine)
  Meenemen: makkelijke kleding, grote fleecedeken of badlaken (2 mtr), flesje water is handig 
  Reserveren & betalen: hier inschrijven via Centrum Djoj

 3. Playful Abundance-Winter- Retreat, Amsterdam: 21-23 december 2018

  Een magische, 3-daagse Tantra retreat rondom de winter, kerst en de volle maan! Voor stellen en singles, die elkaar willen betoveren! Lijkt het je fijn om samen te genieten, terug te kijken, een blik vooruit te werpen en met al je zintuigen op scherp de winter in te luiden, op weg naar het nieuwe jaar? Dan is deze retreat zeker iets voor jou.

  Tijdens de Playful Abundance Winter Retreat , vieren we de langste nacht van het jaar. Ook is het volle maan en bijna kerst. reden dus om in deze energie samen te komen en met elkaar een prachtig ritueel te doen! We gaan terugkijken en vooruit kijken, maar dat doen we natuurlijk helemaal in stijl met het speelse, voelden, verhalende, verbindende en bezinnende van Playful Abundance, van Mark en Janine. Deze retreat bevat elementen van Tantra, Sjamanisme, Empowerment, Yoga en Dans. lees meer.

  Op het programma staan oa:

  • Tantrisch dansen: op liefdevolle, zachte wijze verbinden en dansen met elkaar.
  • A touch of Divinity: een energetische Kundalini massage die je oude blokkades doen smelten, mbv adem, energie, aanraking...
  • Tantric Inner Child meditatie: de liefdevolle onschuld in jezelf terugvinden, het wilde natuurlijke van je ziel herboren laten worden.  Goden/godinnen dans: een sensueel, afgestemd ritueel, met innerlijke lagen afpellen, voelen, begrenzen, openen, communiceren en ruimte innemen
  • Tantra Kriya Yoga: ademhaling en yoga als een bodyboost om vol energie de winter door te komen
  • Levend Transformatie spel: durf jij die stappen te nemen, waar je naar verlangt of laat je je door het universum het bos insturen? Met starre poortwachters en verleidelijke engelen, zoeken we onze weg door een speels labyrint of web...

  # het programma wordt altijd ter plekke afgestemd op de groep en onze innerlijke flow. Het is geschikt voor beginners en gevorderden in Tantra. (Niets hoeft, kleding kan aanblijven. Geen seks).

  Locatie: Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10, 1065 AS Amsterdam (achteringang)
  Data & Tijd: De retreat begint op: vrijdag 21 december: (19.30 inloop) 20.00 en eindigt op zondag 23 december om 17.30 uur. De ochtenden beginnen om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur).
  Prijs: 300 euro per persoon, 500 euro per stel, voor het programma inclusief 2x ontbijt, 2x lunch en 1 diner
  Overnachting: De prijs voor de retreat is inclusief simpele overnachting + ontbijt. Je kunt zelf ook in de buurt een hotel boeken geef dat even aan bij je inschrijving of stuur een email.
  Informatie: wildeziel.contact@gmail.nl , tel. 0613795437 (Janine).
  Meenemen:  makkelijke kleding voor de yoga etc., mooie kleding voor het ritueel, grote fleecedeken of badlaken (2 mtr), flesje massageolie, slaapspullen, toiletgerei, handdoek.
  Reserveren & betalen: zie knop inschrijven op deze pagina.
  Er is plek voor maximaal 40 mensen.

   

 4.  Playful Abundance-Jaartraining 2019

  Een jaar lang Playful Abundance, met: meditatie, Yoga, dans en ontmoeten, in een vaste groep. Voor stellen en singles, die willen verdiepen!

  lees meer.

  Lijkt het je fijn om Playful Abundance te beoefenen in een vaste groep? Waar je prachtige oefeningen en meditaties leert, en ook met elkaar het diepe in springt? Waarbij je elkaar durft aan te spreken, maar ook kunt lachen en huilen met elkaar? Dan is de Playful Abundance Jaartraining iets voor jou.

  De Jaartraining in Playful Abundance, vindt plaats op 10 hele zondagen in 2019. De training bestaat uit elementen van spirituele Tantra, Empowerment, Sjamanisme en lichaamswerk.

  Doel: het doel van de cursus is om zowel dichter bij je zelf en in je lijf te komen, als om vanuit die stevigheid in jezelf, diepgaander contact met jezelf en anderen te voelen. Je wordt uitgenodigd om je persoonlijke, spirituele vrijheid, lichtheid en bewust-zijn te vergroten en onvoorwaardelijke liefde in het "ik-ben"in jezelf te ervaren..

  Iedereen met enig zelfinzicht en in staat tot zelfreflectie is welkom.

  De volgende thema's komen aan bod:

  *houden van je lijf: kundalini ervaren en "sturen",
  *verbinding aangaan met jezelf en elkaar: dans & contactoefeningen, grenzen aangeven en uitdagingen onderzoeken
  *adem = leven, diverse adem/stem meditaties, die je bewustzijn verruimen
  *massage (lichte), ter ondersteuning van je innerlijk transformatieproces
  *lichaamswerk, bekkenbodem, knooppunten, triggerpoints om meer persoolijke energie vrij te maken
  *meditatie/visualisatie/intentie voor zelfonderzoek, empowerment
  *uitgebreid tijd om te sharen en te groeien

  # het programma wordt altijd ter plekke afgestemd op de groep en onze innerlijke flow. (Niets hoeft, kleding kan aanblijven).

  Locatie: Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10, 1065 AS Amsterdam (achteringang)
  Data: De Jaartraining is 10x elke vierde zondag van de maand op: 27 januari, 24 februari, 31 maart, 26 mei, 30 juni, 25 augustus, 29 september, 27 oktober, 24 november en 22 december 2019.
  Tijd:(9.30 inloop) 10.00-17.30 uur
  Prijs: 575 euro per persoon, voor het programma, thee & koffie.
  Lunch:Voor de lunch neem je zelf iets mee om uit te delen (Potluck)
  Informatie: wildeziel.contact@gmail.nl , tel. 0613795437 (Janine).
  Meenemen:  makkelijke kleding voor de yoga etc., grote fleecedeken of badlaken (2 mtr), eventueel handdoek.
  Ticketlink:
  Er is plek voor maximaal 40 mensen.