Wilde Ziel

 

~ Tantra workshops & evenementen ~

Playful Abundance

Playful Abundance Tantra, algemeen:

Wat zou er gebeuren als je al je concepten, methoden, spirituele paden en oordelen tijdelijk loslaat? Als je nou eens niet van je pad af bent, omdat er gewoon geen pad bestaat? Als je niet meer verlicht hoeft te worden, omdat je zo al geboren bent? En als je voor niets of niemand meer je best hoeft te doen?

Tantra en Empowerment

Neem even een paar ademhalingen de tijd om je dit echt helemaal voor te stellen, voordat je verder leest. Wat voel je erbij?

Wij, Janine en Mark van Wilde Ziel, ontwikkelden Playful Abundance Tantra vanuit ruim 20 jaar ervaring met Empowerment en Tantra. De kern van onze Tantra aanpak is speels waarnemen, onbevangen onderzoeken wat je doet, en genieten van wie je in wezen bent.

Spelen = helen
In onze Tantra workshops ontdek je jezelf opnieuw door te spelen. In plaats van te werken aan jezelf, leren we om te spelen met alles wat er is. Waarom spelen? Spelen is de oer-vorm van leren. Want als je speelt, oefen je géén druk uit op jezelf en daardoor wordt je kritische mind stiller.

En in die stilte kun je je voorzichtig openen voor nieuwe ervaringen, want dan kun je niet "mislukken". Zoals bijvoorbeeld met ademen. Want als je van ademen een spel maakt, word je je bewuster van de energie die dat geeft. Door onze speelse aanpak, ontdek je opnieuw jezelf, je lijf, je energie.

We keren telkens terug in het NU, want in het moment zelf ervaar je de dingen. Alléén door helemaal aanwezig te zijn, voel je wat klopt en wat niet klopt. Niet vooraf en niet achteraf. Daarom oefenen we o.a. in het bewust worden van je gedachten en wat je patronen en oordelen zijn.

We veroordelen ons denken niet, en ook onze patronen niet, want daar kom je alleen maar mee in de knoop. Maar we gaan ook daar mee spelen, op allerlei manieren. Met letterlijk spel of drama, en ook met meditatie en Yoga.

Wanneer we spelen, geven we ruimte aan het onschuldige in onszelf. We luisteren naar de zuivere impulsen in ons lichaam en we leren vertrouwen op ons innerlijke weten.

Veiligheid:
Net als bij jonge dieren, is er om te kunnen spelen een veilige, afgebakende setting nodig. Maar ook is er net voldoende uitdaging nodig om je grenzen te verleggen en nieuwe ervaringen op te doen. In onze Tantra workshops is er veel ruimte om te delen wat je ervaart. En je mag altijd Nee zeggen, daar kijkt niemand je op aan. Je zult hier geen groepsdruk tegen komen. We stemmen op elkaar af (vanuit o.a. consent) en communiceren helder met elkaar. Er is geen prestatiedruk, het is geen therapie en ook geen seks.

Het enige wat er kan gebeuren is dat je ontdekt wie je werkelijk bent, diep van binnen. Dat kan je veel vuur geven, of een gevoel van totale bevrijding. Zowel lichamelijk als geestelijk. En daarin leer je jezelf dragen, zodat je op jezelf staat en je krachtig voelt.

Dus: je bent al heel!
Ons vertrekpunt is dat we onderzoeken vanuit het besef dat je een goddelijk, heel en schitterend wezen bent, met een wilde, pure kern. Je bent al heel, je hoeft dus niets te "fixen". We onderzoeken, zonder doel, zonder druk. Je bent waar je bent.

Crazy Wisdom:
In Playful Abundance Tantra putten we uit een hele lijst van dingen die we zijn tegengekomen op ons pad. Zoals: Saiva Kaula Tantra, Tantra Kriya Yoga, Shaktipad, Healing Tao, meditatie, Yoga, dans, systemisch werk, ademtechnieken, liefdevolle aanraking, creatief denken, helende klank & mantra's, helende energetische aanraking, verbindende en Empowerende rituelen, storytelling, visualisatie, spel en bewuste beweging.

Crazy Wisdom is ongebruikelijke, onverwachte wijsheid uit Tantra en Sjamanistische leerscholen. Je vindt dat terug in heel veel culturen, over de hele wereld. Het zijn vaak authentieke reacties, en onverwachte aanpakken. Maar daardoor zijn ze vaak behoorlijk raak en met ongezouten humor.

Mark en Janine herkennen zich daar in. Want soms duikt er spontaan een beetje vreemd kakelende, wijze heks in onszelf op. Daarom vinden we dat die term goed bij ons werk past. Zo kiezen we ook regelmatig thema's die een beetje prikkelen, zoals:

De Gouden Mind, Het klapperende deurtje naar verlichting, Spelen = Helen, Het Wilde Weten; Het seksend Universum; De Guru in jezelf; Dansen met de dood, Coached by the Devil....

Onze Playful Abundance Tantra activiteiten richten zich op bewustzijnsontwikkeling en het verhogen van je levensenergie. En daarnaast sluiten ze aan bij levensthema's zoals relaties, verslavingen, verlies & rouw, gezondheid, armoedebewustzijn, geld, spiritualiteit, goddelijkheid, werk, seks en echte vriendschap.

Playful Abundance geven we als:

Thema dagen in Rotterdam
Thema dagen in Amsterdam
Workshops tijdens festivals
Meerdaagse Retreats
Jaartraining in Amsterdam


Playful Abundance Tantra workshops & evenementen:

 1. Playful Abundance Tantra Jaartraining 2019 - 2020

  Vanaf 6 september 2019 start onze geheel hernieuwde jaartraining Playful Abundance Tantra, in 4 weekend retreats met: meditatie, Yoga, dans, Tantrische wijsheid en ontmoeten, Tantric Touch. Voor stellen en singles, die zich willen verdiepen! 

  Lijkt het je fijn om Playful Abundance Tantra te beoefenen in een vaste groep? Waar je prachtige oefeningen en meditaties leert? En ook met elkaar het diepe in springt? Waarbij je elkaar durft aan te spreken, maar ook kunt lachen en huilen met elkaar? Dan is de Playful Abundance Jaartraining iets voor jou.

  De Playful Abundance Tantra Jaartraining, vindt plaats op 4 weekenden vrijdagavond t/m zondag middag op: 6-8 september 2019, 1-3 november 2019, 31 jan-2 februari 2020, 2-5 april 2020. De training bestaat uit elementen van Tantra, Empowerment, Sjamanisme en energetisch lichaamswerk.

  Doel:

  Het doel van de cursus is om dichter bij jezelf en in je lijf te komen. Om vanuit die stevigheid in jezelf, diepgaander contact met jezelf en anderen te voelen. Je wordt uitgenodigd om meer persoonlijke, spirituele vrijheid te ervaren. Ook leer je om je lichtheid en bewust-zijn te verruimen. Zodat je steeds meer in je authentieke wezen komt, steeds dichter bij je bron. We hebben gekozen voor een nieuwe opzet met 4 weekenden omdat je dan nog meer door kunt pakken dan in de vorige opzet van 10 losse dagen.

  Tantra

  De jaartraining is gebaseerd op inzichten en werkwijzen uit (Oosterse en Westerse, Neo-) Tantra. Daarnaast gebruiken we ook wat we bruikbaar vinden uit andere stromingen zoals Empowerment en Sjamanisme.

  Wat leer je?

  In de Jaartraiming kun je (een deel van) onderstaande Yoga oefeningen, meditaties, meditatieve dans, massage, spel en rituelen verwachten. Ze staan niet op volgorde, we overhaasten niets en we kiezen wat past:

  Ceremonie, zoals opening en sluiting van de kring:

  Universele westerse ceremonies waarbij we bewust de ruimte openen en sluiten, intenties neerzetten en sharingsrondes hebben voor een veilige, helende ruimte.

  Yoga, bijv:

  We passen bewuste ademhaling en Yoga Asana’s, uit de eeuwenoude Tantra Kriya Yoga toe. Ze lopen door het hele Jaarprogramma heen en werken als een body en energyboost in je dagelijks leven. Dit is geen gewone Yoga, maar meer een vorm van Chakra healing.

  De 5 Tibetanen, Risi Isometrix en soortgelijke oefeningen. 

  Meditaties, bijv.:

   • Inner Child meditatie: de liefdevolle onschuld in jezelf terugvinden, je wilde wijsheid wakker maken en je innerlijke gids leren horen.We passen bijvoorbeeld de Baby in de box meditatie toe (van onszelf) of de Prietpraat/jebberish Deva Vani meditatie (van Osho).
   • De White Lotus meditatie (van Hareesh): zoals hervonden en vertaald uit de eeuwenoude Tantra geschriften. Het is een stilte brengende meditatie die je direct in verbinding brengt met het conceptloze, het NU, via de poort van je hart. Ook andere hartmeditaties zijn mogelijk, bijvoorbeeld van Osho.
   • De Gouden licht ademmeditatie (=Prana Mudra, uit oorspronkelijke Tantra). Hierin leer je je opladen met onvoorwaardelijke liefdesenergie uit je innerlijke Bron.
   • De Engelen –drakenvleugel energie meditatie (van onszelf): ook hier laad je je op, maar je brengt de energie meer in je aura en in het veld. Deze combineren we mogelijk met de Empowerende rituelen en intenties.
   • Osho Dynamics
   • Tantra Leven-Sterven meditatie

  Meditatieve en energiegevende dans, bijv:

   • Tantrisch Dansen (=universeel), waarbij we contact maken met impulsen in onszelf en weerstand, afstand, nabijheid, verlangens, ego en overgave aan het hart tot volle expressie brengen.
   • Massage dans (van Leo Vervliet), waarbij vederlichte aanraking je emotionele en energetische lichamen meer laten stromen om in een meer verfijnde afstemming en energie te raken met elkaar.
   • Kali dans (van onszelf): waarbij alle oerkracht uit de diepte er mag zijn. Je verborgen kracht,  ingehouden emoties, wilde pure energie, volle adem, je Haka-krijgers energie, je oergeluid en je kakelende lach.

  Energetische aanraking (Tantric Touch) en Massage, bijv:

   • A Touch of Divinity massage: zachte massage, waarin we bewust leren ademen en onze bekkenbodem kantelen om helende levensenergie te circuleren door het lichaam. We nodigen elkaar met afwisselend zachte en lange verbindende massage strijkingen uit om helemaal in het NU te komen, waardoor de Kundalini beter kan stromen. We ontwikkelden deze massage op basis van invloeden uit Healing Tao en Tantra.
   • Vajas massage: we maken op allerlei manieren energiestromen in het lichaam en de aura wakker. Marma's en vajas zijn  energiepunten en kanalen, meridianen. Dit soort massages vind je terug in oude Tantrische en Sjamanistische stromingen over de hele wereld, die van generatie op generatie aan elkaar worden doorgegeven. Ook hierdoor kan de Kundalini levenskracht beter stromen en blokkades opruimen.
   • Ontspannen (Vierhanden, tweehanden of zelf) massage of massage in kleine groepjes. Deze passen we soms toe in een ritueel, om meer te aarden of om iets los te laten. Of gewoon als verwenmoment, uiting van dankbaarheid of rustmoment om te integreren.

  Empowerende rituelen, visualisaties en spel, bijv:

   • Zuiverende en intentie rituelen met geuren en kruidenstempels, die we zelf maken. Om de energielichamen en/of de ruimte te reinigen.
   • Trouw aan jezelf ritueel (van onszelf): weet jij wat trouw is, waar kun je dat voelen in je energie, je lijf, je emoties? In dit ritueel gaan we naar de pure onveranderlijke kern in jezelf en vragen we de mind om even een stap opzij te doen en toe te kijken.
   • Goden/godinnen rituelen (universele Tantra): "worshipping the God or Goddesses" in elkaar, waarin we voelen,  onszelf en elkaar uitnodigen, begrenzen, openen, ons uiten en vanuit het hart en ons goddelijke wezen, ruimte in te nemen en communiceren.
   • Levend Transformatie spel (van onszelf): met vragen, opdrachten en crazy wisdom... baan je je een weg door een "labyrint" met starre poortwachters en verleidelijke engelen. Hoe reageer jij? Hoe kijk jij naar jezelf en de ander? Durf jij die stappen te nemen, waar je naar verlangt of laat je je het bos insturen? Wat zegt jouw hogere wijsheid? 

  Verder eten we samen. We dansen en doen spellen tussendoor. Soms maken we een stiltewandeling of nemen we een duik in de Sloterplas. Tussen de Retreats in organiseren de studenten zelf intervisie met elkaar.

  Het programma wordt per bijeenkomst afgestemd op de groepsspirit en onze innerlijke flow.

  Belangrijk om te weten:

  *De eerste retreat (alleen 6-8 september) is op proef (wederzijds). Je betaalt vooraf de hele training, maar als jij of wij van Wilde Ziel merken dat het niet klikt, krijg je je geld terug, minus het bedrag van de eerste retreat.
  *De training is geschikt voor beginners en gevorderden. Iedereen met enig zelfinzicht en in staat tot zelfreflectie is welkom.
  *De training is niet gericht op seksueel contact of betere seksprestaties.
  *Janine en Mark nodigen uit om je eigen reis te maken en je  verlangens en grenzen uit te spreken. Zodat je kunt groeien en jezelf leert te dragen.
  *Je tekent bij aanvang van de training een disclaimer waarin duidelijk staat wat de spelregels zijn en welke consequenties er zijn als je je er niet aan houdt.
  *Janine en Mark oefenen geen (groeps)druk uit om oefeningen te doen, die je liever weigert. Ze delen wel de informatie erover die zij kennen over de effecten ervan.
  * Van je wordt verwacht dat je bereid bent om met verschillende, soms aangewezen partners van hetzelfde geslacht een oefening te doen.
  *Je mag je kleding (ondergoed/lunghi) tijdens de oefeningen aanhouden, als je dat liever wilt.
  *De oefeningen in deze training hebben hun nut bewezen in de praktijk, maar het is géén therapie.
  *Als je psychische problemen hebt of onlangs hebt gehad, neem dan contact op.
  *Voor elke deelnemer is er 4 uur persoonlijk advies (via emailen, bellen, Skype, Whatsapp) inbegrepen.
  *Studenten kunnen in het trainingsjaar bij Wilde Ziel (Janine of Mark) tot drie persoonlijke sessies boeken met 33% korting op het normale tarief, daarna geldt het gewone tarief.
  * Studenten organiseren zelf Intervisie met elkaar.

  Locatie: Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10, 1065 AS Amsterdam (achteringang)
  Data: De Jaartraining is op: vrijdagavond t/m zondag middag op: 6-8 september 2019, 1-3 november 2019, 31 jan-2 februari 2020, 2-5 april 2020.
  Tijd:(19.30 inloop) 20.00 uur op vrijdagavond t/m 17.30 uur zondagmiddag
  Prijs: early early bird: 900 euro all in (t/m 1 maart 2019), early bird: 1050 euro (t/m 1 juni 2019), daarna 1200 euro pp.
  Maaltijden & overnachten: inbegrepen zijn ontbijt, lunch, diner, drankjes en hapjes. Slapen is eenvoudig: op matrasjes (slaapzak meenemen) in de grote zaal. Je kunt er uiteraard voor kiezen om een 2-persoonskamer in de buurt te boeken, goede B&B adressen beschikbaar.
  Informatie: wildeziel.contact@gmail.nl , tel. 0613795437 (Janine).
  Meenemen:  makkelijke kleding voor de yoga etc., grote fleecedeken of badlaken (2 mtr), eventueel handdoek, flesje water, flesje olie.
  Ticketlink: hier kun je reserveren & betalen
  Er is plek voor maximaal 26 mensen.

    

 2.  Playful Abundance Tantra Workshop Rotterdam 2019

  Elke twee maanden Playful Abundance Tantra workshops van Wilde Ziel ism Centrum Djoj in Rotterdam:

  Heerlijke Tantra workshops voor singles en stellen, voor beginners en gevorderden.
  Data: 9 februari 2019, 13 april 2019, 14 september 2019 en 16 november 2019
  Programma algemeen:

  9.30 deur open, je bent welkom in het restaurant van Centrum Djoj in Rotterdam, waar je lekker thee of koffie kunt drinken. Je mag ook direct in de zaal gaan zitten.

  10.00-10.30 uur: openingsritueel & intro van de dag tot de lunch: we beginnen vaak met Tantra Kriya Yoga (heerlijk je openen met adem en fijne oefeningen) als warming up. Maar het kan ook dans zijn, een prachtige verbindende meditatie of spel. Daarna volgt er een Tantra structuur die aan aansluit bij het thema.

  13.00-14.00:Lunch 14.00-14.30 Tantra oefeningen of spel om niet in de afterlunchdip te vallen

  14.30 tot 17.00:Vervolg tantra oefeningen & speels onderzoek rondom het thema.

  17.00-17.30: Eindritueel en afsluiting Tickets: 65 euro inclusief een heerlijke vegetarische lunch Locatie: Centrum Djoj, Rotterdam, Anthony Duyklaan 7

  Aanmelden via Djoj.

  Vragen: wildeziel.contact@gmail.com

  Data + thema:

  9 februari (zaal 1) thema: de Guru in jezelf (oa. het goddelijke in jezelf en in alles ervaren)

  13 april (zaal 7) thema: het klapperend deurtje naar verlichting (oa. hoe behoud je je energie)

  14 september (zaal 9) thema: coached bij the Devil (anders omgaan met schaduwstukken)

  16 november (zaal 1): thema: dansend met de dood (oa. in het Nu komen, taboes in jezelf onderzoeken)

 3. Playful Abundance Tantra Winter retreat: 20-22 december 2019:

  Een magische, meerdaagse Tantra Retreat rondom de winter, kerst en de volle maan van 26 december!
  Voor stellen en singles om jezelf te hernieuwen, op te laden en te verwennen. Het duurt van vrijdagavond t/m zondagmiddag.