Wilde Ziel

 

~ Algemeen ~

Playful Abundance

Tantrische verhalen, speelse satsang, liefdevolle ontmoetingen en eeuwenoude Tantra meditaties....

Janine en Mark ontwikkelden Playful Abundance: Speels & verdiepend. Tantra, maar dan nèt een beetje anders.

 Over Playful Abundance algemeen:

Wij, Janine en Mark ontwikkelden Playful Abundance zelf. Dat doen we vanuit onze eigen ervaring van ruim 20 jaar met oa. Empowerment en Tantra. We verdiepen ons door te spelen en we leren daardoor telkens bij.

lees meer.

Spelen = helen

In de Playful Abundance workshops onderzoek je jezelf en het leven door te spelen. We spelen met adem en tantrische levenskracht. We spelen met de verhalen van onze mind, de problemen en oordelen, en we spelen samen. Door te spelen kun je bijvoorbeeld onderzoeken hoe je vrijer en intenser leeft of meer kunt genieten.

Wanneer we spelen, geven we ruimte aan het onschuldige in onszelf. We luisteren naar de zuivere impulsen in ons lichaam en we leren vertrouwen op ons innerlijke weten. Net als bij jonge dieren, is er om te kunnen spelen een veilige, afgebakende setting nodig. Maar ook is er net voldoende uitdaging nodig om je grenzen te verleggen en nieuwe ervaringen op te doen.

Maar: je bent al heel!

Ons vertrekpunt is dat we onderzoeken vanuit het besef dat je een goddelijk, heel en schitterend wezen bent, met een wilde, pure kern. Je bent al heel, je hoeft dus niets te "fixen". We onderzoeken, zonder doel, zonder druk. Je bent waar je bent.

Crazy Wisdom:

Crazy wisdom is ongebruikelijke, onverwachte wijsheid uit Tantra en Sjamanistische leerscholen. Je vind dat terug in heel veel culturen, over de hele wereld. Het zijn vaak authentieke reacties, en onverwachte aanpakken, vaak behoorlijk raak en met ongezouten humor.

Mark en Janine genieten van de vele verhalen en inzichten op dat gebied. En soms duikt die beetje vreemd kakelende, wijze heks in onszelf ook spontaan op. In wezen heeft ieder mens te maken met hetzelfde soort levensvragen, dus waarom zou je niet van elkaar leren, van alle culturen om je heen?

We hebben gekozen voor thema's met een Crazy Wisdom randje, die een beetje prikkelen:

De Gouden Mind, Het klapperende deurtje naar verlichting, Spelen = Helen, Het Wilde Weten; Het seksend Universum; De Guru in jezelf; Dansen met de dood, Coached by the Devil....

Het gaat dus over het leven zelf èn óók over je spirituele, bewustzijnsontwikkeling. Het kan dus bijvoorbeeld gaan over relaties, verslavingen, verlies & rouw, gezondheid, armoedebewustzijn, geld, spiritualiteit, goddelijkheid, werk, seks en echte vriendschap. Maar, zoals gezegd: het is géén therapie!!!!!!

We gebruiken in de workshops wat werkt en wat we leuk vinden. we putten uit een hele lijst van dingen die we zijn tegengekomen op ons pad.  Zoals: Tantra practice, Healing Tao, meditatie, Yoga, dans, dramatechnieken, adem, aanraking, creatief denken, klank, healingsmethoden, rituelen, storytelling, visualisatie, spel en bewuste beweging.

Playful Abundance geven we als:
Avondworkshops, eerste vrijdag van de maand in Amsterdam
Thema dagen in Rotterdam & Amsterdam
Workshops tijdens festivals
Meerdaagse Retreats
Jaartraining


Playful Abundance workshops & evenementen:

 1. Playful Abundance avonden, maandelijks, elke eerste vrijdagavond van de maand:

  Tantrische verhalen, speelse satsang, liefdevolle ontmoetingen & Tantrische meditaties, eerste vrijdagavond  van de maand  lees meer.

  Dit is echte Tantra, maar dan net een beetje anders. Op de Playful Abundance avonden, besteden we op speelse wijze aandacht aan Tantra en Empowerment.

  De eerste serie van 4 avonden hebben als thema: De Gouden mind. Met vrolijke satsang, tantrische verhalen, Empowerment technieken en liefdevolle meditatie onderzoek je je mind patronen. Hoe je mind een gouden mind kan zijn, die je ondersteunt op je pad.

  De tweede 4 avonden hebben als thema: het klapperende deurtje. Met weer vrolijke satsang & tantrische verhalen, en ook zachte aanrakingen en prachtige ademvolle meditaties. Hier onderzoek je dat wat overblijft als je het kleine mannetje (of vrouwtje) in je zelf liefdevol op een stoeltje zet en alleen even  laat kijken. Open je, laad je op vanuit je hoger bewustzijn, gooi alles omver wat je denkt te weten...van Tantra, van het leven, van jezelf, van mannen & vrouwen... En ontdek hoe je dat klapperende deurtje er naartoe open kunt houden wanneer je maar wilt.

  De ont-moetingen zijn eens per maand op vrijdagavond, voor stellen en singles.
  Ze hebben elk een afgeronde opbouw, daarom zijn ze eventueel ook los van elkaar te volgen. Na de eerste 8x organiseren we telkens nieuwe cycli van 8 lessen en ook specials met gastdocenten!


  Locatie: Hendrik van Wijnstraat 10, Amsterdam, Centrum voor Happiness (achteringang gebouw)
  Data: Elke eerste vrijdag van de maand: 7 september, 5 oktober, 2 november, 7 december 2018, 4 januari, 1 februari, 1 maart, 5 april, 3 mei 2019 e.v.
  Tijd:
  inloop 19.00 uur, start 19.30- einde les 22.30 uur, na-chillen 22.30-23.30 uur. 
  Ticket: 30 euro pp. per avond, met strippenkaart (8x) 20 euro pp. per avond, online 25 euro pp.
  Informatie: wildeziel.contact@gmail.nl , tel. 06 13795437 (Janine).
  Meenemen: makkelijke kleding (de workshops zijn gekleed, dit zijn geen massage workshops). Iets lekkers te drinken en te eten (bijvoorbeeld fruit of nootjes) om uit te delen (Potluck). Thee een water zijn aanwezig.
  Reserveren & betalen: zie knop inschrijven op deze pagina.

 2. Playful Abundance workshop 15 december: Het seksend universum

  Deze Tantra workshop in Rotterdam is een prachtige themadag met: liefdevolle ontmoeting, licht, speels en bevrijdend. De humor en begeleiding van Mark en Janine is ontwapenend! Playful Abundance is crazy wisdom en tantrisch Empowerment!lees meer

  Programma Playful Abundance 15 december:
  9.30 introductie & dans
  10.00 intentie ritueel: je essentie
  10.30 Tantra Kriya Yoga: krachtige adem en meditatie
  11.30 pauze
  11.45 inleiding tot het thema: het seksend universum. De essentie van seksualiteit en de plek binnen Tantra
  1300 lunch
  1400 Tantrische Adem meditatie
  1430 vervolg thema
  1500 pauze
  1515 meditatie oefening met seksuele energie
  1615 partner kundalini meditatie oefening: overgave en versmelten zonder aanraking
  1715 sharing
  1730 afsluiting
   
  Het programma is voorlopig, er kunnen altijd wijzigingen optreden
   
  Kleding mag aanblijven. Geen genitaliën aanraken en we maken heldere afspraken met elkaar.


  Locatie: Centrum Djoj, Anthony Duyklaan 7, Rotterdam 
  Datum: 15 december
  Tijd:
   inloop 9.30, workshop: 10.00-17.30 uur. 
  Ticket: 65 euro pp. per workshop incl. heerlijke vegetarische lunch
  Informatie: wildeziel.contact@gmail.nl, tel. 06 13795437 (Janine)
  Meenemen: makkelijke kleding, grote fleecedeken of badlaken (2 mtr), flesje water is handig 
  Reserveren & betalen: hier inschrijven via Centrum Djoj

 3. Playful Abundance-Winter- Retreat, Amsterdam: 21-23 december 2018

  Een magische, meerdaagse Tantra Retreat rondom de winter, kerst en de volle maan!
  Voor stellen en singles om jezelf te hernieuwen, op te laden en te verwennen. Het duurt van vrijdagavond t/m zondagmiddag.

  Lijkt het je fijn om met al je zintuigen op scherp en vol energie de winter in te gaan? Dan is deze retreat zeker iets voor jou. lees meer.

  Winter: Energetisch herboren worden ...

  Tijdens de Playful Abundance Tantra Winter Retreat , vieren we de langste nacht van het jaar. Ook is het volle maan en bijna kerst. Reden dus om eens helemaal naar binnen te gaan, je blokkades op te ruimen en energetisch helemaal herboren te worden in al je potentie en vrijheid.

  We gaan in deze krachtige tijd ons energetisch afstemmen op liefdevolle ondersteuning van het universum, op je innerlijke schoonheid, op de prachtige mensen en natuur om je heen en op je pad.

  Deze retreat bevat elementen van Neo Tantra, Sjamanisme, Empowerment, Yoga en Dans die we inzetten voor onthaasting, in liefde komen naar jezelf, transformatie, heelheid, je pad (her)vinden, meer genieten en je bewustzijn vergroten.

   

  Programma:

  Algemeen:

  Het programma wordt stap voor stap vormgegeven, op basis van ieders behoeften en op datgene wat zich aandient. Het is daarom geschikt voor beginners en gevorderden in Tantra. Daarbij geldt: Niets hoeft, kleding (ondergoed, sarong) mag aanblijven, het is geen seks.

  Mark en Janine begeleiden het proces op basis van consent, in een veilige setting, waarbij grenzen en wensen durven aangeven, mogen voelen en je eigen leerproces (leren) dragen belangrijk zijn. Wij doen dit al jaren en hebben al honderden mensen begeleid in sessies en workshops.

  In het programma kun je (een deel van) onderstaande Yoga oefeningen, meditaties, meditatieve dans, massage, spel en rituelen verwachten. Ze staan niet op volgorde, we overhaasten niets en we kiezen wat past:

  Opening en sluiting van de kring:

  Universele westerse rituelen waarbij we bewust de ruimte openen en sluiten, intenties neerzetten en sharingsrondes hebben voor een veilige, helende ruimte.

  Yoga:

  We passen bewuste ademhaling en Yoga Asana’s, uit de eeuwenoude Tantra Kriya Yoga toe. Ze lopen door het hele programma heen en werken als een bodyboost om vol energie de winter door te komen.

   

  Meditaties:

  • Inner Child meditatie: de liefdevolle onschuld in jezelf terugvinden, je wilde wijsheid wakker maken en je innerlijke gids leren horen.We passen bijvoorbeeld de Baby in de box meditatie toe (van onszelf) of de Prietpraat/jebberish Deva Vani meditatie (van Osho).
  • De White Lotus meditatie (van Hareesh): zoals hervonden en vertaald uit de eeuwenoude Tantra geschriften. Het is een stilte brengende meditatie die je direct in verbinding brengt met het conceptloze, het NU, via de poort van je hart. Ook andere hartmeditaties zijn mogelijk, bijvoorbeeld van Osho.
  • De Gouden licht ademmeditatie (=Prana Mudra, uit oorspronkelijke Tantra). Hierin leer je je opladen met onvoorwaardelijke liefdesenergie uit je innerlijke Bron.
  • De Engelen –drakenvleugel energie meditatie (van onszelf): ook hier laad je je op, maar je brengt de energie meer in je aura en in het veld. Deze combineren we mogelijk met de Empowerende rituelen en intenties.

  Meditatieve en energiegevende dans:

  • Tantrisch Dansen (=universeel), waarbij we contact maken met impulsen in onszelf en weerstand, afstand, nabijheid, verlangens, ego en overgave aan het hart tot volle expressie brengen.
  • Massage dans (van Leo Vervliet), waarbij vederlichte aanraking je emotionele en energetische lichamen meer laten stromen om in een meer verfijnde afstemming en energie te raken met elkaar.
  • Kali dans (van onszelf): waarbij alle oerkracht uit de diepte er mag zijn. Je verborgen kracht,  ingehouden emoties, wilde pure energie, volle adem, je Haka-krijgers energie, je oergeluid en je kakelende lach.

  Energetische aanraking en Massage:

  • A Touch of Divinity massage: zachte massage, waarin we bewust leren ademen en onze bekkenbodem kantelen om helende levensenergie te circuleren door het lichaam. We nodigen elkaar met afwisselend zachte en lange verbindende massage strijkingen uit om helemaal in het NU te komen, waardoor de Kundalini beter kan stromen. We ontwikkelden deze massage op basis van invloeden uit Healing Tao en Tantra.
  • Vajas massage: we maken op allerlei manieren energiestromen in het lichaam en de aura wakker. Marma's en vajas zijn  energiepunten en kanalen, meridianen. Dit soort massages vind je terug in oude Tantrische en Sjamanistische stromingen over de hele wereld, die van generatie op generatie aan elkaar worden doorgegeven. Ook hierdoor kan de Kundalini levenskracht beter stromen en blokkades opruimen.
  • Ontspannen (Vierhanden, tweehanden of zelf) massage of massage in kleine groepjes. Deze passen we soms toe in een ritueel, om meer te aarden of om iets los te laten. Of gewoon als verwenmoment, uiting van dankbaarheid of rustmoment om te integreren.

  Empowerende rituelen, visualisaties en spel:

  • Zuiverende en intentie rituelen met geuren en kruidenstempels, die we zelf maken. Om de energielichamen of de ruimte te reinigen.
  • Trouw aan jezelf ritueel (van onszelf): weet jij wat trouw is, waar kun je dat voelen in je energie, je lijf, je emoties? In dit ritueel gaan we naar de pure onveranderlijke kern in jezelf en vragen we de mind om even een stap opzij te doen en toe te kijken.
  • Goden/godinnen rituelen (universele Tantra): "worshipping the God or Goddesses" in elkaar, waarin we voelen,  onszelf en elkaar uitnodigen, begrenzen, openen, ons uiten en vanuit het hart en ons goddelijke wezen, ruimte in te nemen en communiceren.
  • Levend Transformatie spel (van onszelf): met vragen, opdrachten en crazy wisdom... baan je je een weg door een "labyrint" met starre poortwachters en verleidelijke engelen. Hoe reageer jij? Hoe kijk jij naar jezelf en de ander? Durf jij die stappen te nemen, waar je naar verlangt of laat je je het bos insturen? Wat zegt jouw hogere wijsheid?

  Overige informatie over de Retreat:

  Locatie: Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10, 1065 AS Amsterdam (achteringang)
  Data & Tijd: De retreat begint op: vrijdag 21 december 2018: (19.30 inloop) 20.00 en eindigt op zondag 23 december 2018 om 17.30 uur. De ochtenden beginnen om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur).
  Prijs: 300 euro per persoon, 500 euro per stel, voor het programma inclusief 2x ontbijt, 2x lunch en 1 diner, hapjes en drankjes
  Overnachting: De prijs voor de retreat is inclusief simpele overnachting + ontbijt. Je kunt zelf ook in de buurt een hotel boeken. Geef dat even aan bij je inschrijving of stuur een email.
  Informatie: wildeziel.contact@gmail.nl , tel. 0613795437 (Janine).
  Meenemen:  makkelijke kleding voor de yoga etc., mooie kleding voor de rituelen, grote fleecedeken of badlaken (2 mtr), flesje massageolie, slaapspullen, toiletgerei, handdoek.
  Reserveren & betalen: zie knop inschrijven op deze pagina.

  Er is plek voor maximaal 20 mensen.

   

 4.  Playful Abundance-Jaartraining 2019

  Een jaar lang Playful Abundance, met: meditatie, Yoga, dans en ontmoeten, in een vaste groep. Voor stellen en singles, die willen verdiepen!

  lees meer.

  Lijkt het je fijn om Playful Abundance te beoefenen in een vaste groep? Waar je prachtige oefeningen en meditaties leert, en ook met elkaar het diepe in springt? Waarbij je elkaar durft aan te spreken, maar ook kunt lachen en huilen met elkaar? Dan is de Playful Abundance Jaartraining iets voor jou.

  De Jaartraining in Playful Abundance, vindt plaats op 10 hele zondagen in 2019. De training bestaat uit elementen van spirituele Tantra, Empowerment, Sjamanisme en lichaamswerk.

  Doel: het doel van de cursus is om zowel dichter bij je zelf en in je lijf te komen, als om vanuit die stevigheid in jezelf, diepgaander contact met jezelf en anderen te voelen. Je wordt uitgenodigd om je persoonlijke, spirituele vrijheid, lichtheid en bewust-zijn te vergroten en onvoorwaardelijke liefde in het "ik-ben"in jezelf te ervaren..

  Iedereen met enig zelfinzicht en in staat tot zelfreflectie is welkom.

  De volgende thema's komen aan bod:

  *houden van je lijf: kundalini ervaren en "sturen",
  *verbinding aangaan met jezelf en elkaar: dans & contactoefeningen, grenzen aangeven en uitdagingen onderzoeken
  *adem = leven, diverse adem/stem meditaties, die je bewustzijn verruimen
  *massage (lichte), ter ondersteuning van je innerlijk transformatieproces
  *lichaamswerk, bekkenbodem, knooppunten, triggerpoints om meer persoolijke energie vrij te maken
  *meditatie/visualisatie/intentie voor zelfonderzoek, empowerment
  *uitgebreid tijd om te sharen en te groeien

  # het programma wordt altijd ter plekke afgestemd op de groep en onze innerlijke flow. (Niets hoeft, kleding kan aanblijven).

  Locatie: Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10, 1065 AS Amsterdam (achteringang)
  Data: De Jaartraining is 10x elke vierde zondag van de maand op: 27 januari, 24 februari, 31 maart, 26 mei, 30 juni, 25 augustus, 29 september, 27 oktober, 24 november en 22 december 2019.
  Tijd:(9.30 inloop) 10.00-17.30 uur
  Prijs: 575 euro per persoon, voor het programma, thee & koffie.
  Lunch:Voor de lunch neem je zelf iets mee om uit te delen (Potluck)
  Informatie: wildeziel.contact@gmail.nl , tel. 0613795437 (Janine).
  Meenemen:  makkelijke kleding voor de yoga etc., grote fleecedeken of badlaken (2 mtr), eventueel handdoek.
  Ticketlink:
  Er is plek voor maximaal 40 mensen.