Wilde Ziel

~ Tantra workshops & evenementen ~

Playful Abundance Tantra

Overvloedige Tantra in avonden, dagen en hele weekeinden

Tantra en Pranayama

Onze Playful Abundance Tantra is uitbundig, onderzoekend, scheppend, genietend in verbinding zijn met jezelf en elkaar in het grotere geheel.

Als je nog nooit een workshop gedaan hebt met Mark en Janine van Wilde Ziel, lees hieronder dan meer over deze eigentijdse Tantra, die kenmerken heeft van klassieke Tantra van de linkerhand (Shaktipad), Empowerend lichaamswerk en mindfulness.

Playful Abundance Tantra geven we als:

Workshopdagen in Rotterdam.

Workshopdagen in Amsterdam.

Workshops tijdens festivals in binnen en buitenland.

Meerdaagse Retreats in Amsterdam

Jaartraining in Amsterdam.

HEB JE ONZE WINTERRETREAT OP 20 -22 DECEMBER AL GEZIEN?

Helemaal onderaan de pagina vind je meer over de komende evenementen.

Playful Abundance Tantra: 

(Weer) leren spelen

Als je geboren wordt, leer je door te spelen. Dat vergeten we meestal als we opgroeien en verantwoordelijkheden krijgen. Maar als je speelt, oefen je géén druk uit op jezelf en word je stiller en evenwichtiger van binnen.

Door te spelen kun je niet "mislukken". Spelen is ook onderzoeken en bewust worden. Als je bijvoorbeeld met je adem speelt of met de geluiden van je stem, ontdek je vanzelf de kracht die dat geeft. Door Playful Abundance Tantra, ontdek je opnieuw jezelf, je lijf, je energie, je kracht, je seksualiteit en jouw unieke plek in deze wereld.

Spelen, onderzoeken en experimenteren brengt je helemaal in het NU. Door helemaal aanwezig te zijn, voel je wat klopt en wat niet klopt in je leven. En in het NU kun je ook iets veranderen. Niet vooraf en niet achteraf.

We oefenen ons in het bewust worden van gedachten, patronen en oordelen. En sommige helpen ons, anderen frustreren. Maar we veroordelen ze niet, want daar kom je alleen maar mee in de knoop. We gaan ermee spelen en er op allerlei manieren zelfs van genieten. Met spel of drama, naast meditatie en Yoga.

Door het oordeelloze en onderzoekende spelen, maken we contact met het onschuldige in onszelf. Dat leert ons om te vertrouwen op de impulsen van ons lichaam en op het innerlijke weten. Het brengt ons bij de enorme kennis die sinds mensenheugnis in ons opgeslagen ligt. Het brengt ons in liefde met onszelf en de wereld om ons heen. We worden niet langer bedrogen, we laten onze kracht niet meer verloren gaan en we verstoppen onszelf niet meer.

Veilige ruimte:

Net als bij jonge dieren, is er om te kunnen spelen een veilig, afgebakend terrein nodig. Maar ook is er voldoende uitdaging nodig om je grenzen te verleggen en nieuwe ervaringen op te doen. Daarom is er bij Playful Abundance Tantra veel ruimte om te delen wat je ervaart. En je mag altijd Nee zeggen, daar kijkt niemand je op aan. Je zult hier geen groepsdruk tegen komen. Want we stemmen op elkaar af (vanuit o.a. consent) en communiceren helder met elkaar. Er is geen prestatiedruk, het is geen therapie en ook geen seks. En we beschikken ook nog eens over een hele prettige veilige (fysieke) ruimte in Amsterdam!

Ontdek een nieuw vuur in jezelf:

Als je in dit veilige en speelse kader vertoeft, is de kans groot dat je een bijzondere kracht in jezelf tegen komt. Een krachtig sensueel vuur,  een gevoel van totale bevrijding of een bulderlach door dit gekke gevoel. Vandaaruit ontwikkelt zich jouw eigen pad op aarde: een pad waar je niet vanaf wijkt, waar je door thuiskomt en je helemaal heel voelt. Het besef in al je cellen dat je een goddelijk, heel en schitterend wezen bent, met een wilde, pure kern. Je bent (heel), je hoeft niets te "fixen". Vanuit die vrijheid kun je gezonde, nieuwe keuzes maken en heb je er de moed ook voor.

Waar komt Playful Abundance Tantra vandaan?

Janine en Mark hebben meer dan 20 jaar kennis en inzichten van Tantra (Mark) en Empowerment (Janine) gebundeld tot Playful Abundance Tantra. Met Playful Abundance Tantra putten we uit een hele lijst van technieken, die we zijn tegengekomen op ons Tantrische, Empowerende pad. Zoals: Saiva Kaula Tantra, Tantra Kriya Yoga, Shaktipad, Healing Tao, Kum Nye, Sexual grounding, Emotioneel en Reichiaans lichaamswerk, meditatie, Yoga, dans, systemisch werk, ademtechnieken, liefdevolle aanraking, helende klank & mantra's, helende energetische aanraking, verbindende en Empowerende rituelen, Empowerment technieken, storytelling, visualisatie, spel en bewuste beweging.

Onze Playful Abundance Tantra biedt kennis uit Tantra voor bewustzijnsontwikkeling, het verhogen van je levensenergie en je spiritueel vrij en héél voelen. En het geeft ook tools voor een gezond leven op aarde, waarin je je hoogste potentieel ontwikkelt en lééft!

Playful Abundance Tantra raakt aan alle thema's in het leven.  Aan relaties,  seksualiteit, vriendschap, verslavingen, verlies & rouw en gezondheid. Aan geld, werk. En ook aan je schaduw, je licht, je authenticiteit, je goddelijke kern en je Bron omarmen. 

Een greep uit wat doen op Tantra workshops en trainingen:

Ceremonie, zoals opening en sluiting van de kring:

Universele westerse ceremonies waarbij we bewust de ruimte openen en sluiten, intenties neerzetten en sharingsrondes hebben voor een veilige, helende ruimte.

Yoga, bijv:

 • Bewuste ademhaling en Yoga Asana’s uit de eeuwenoude Tantra Kriya. Ze lopen door het hele Jaarprogramma heen en werken als een body en energyboost in je dagelijks leven. Dit is geen gewone Yoga, maar meer een vorm van Chakra healing. Ook zijn er andere vormen zoals de 5 Tibetanen, Risi Isometrix en meer.

Meditaties, bijv.:

 • Inner Child meditatie: de liefdevolle onschuld in jezelf terugvinden, je wilde wijsheid wakker maken en je innerlijke gids leren horen.We passen bijvoorbeeld de Baby in de box meditatie toe (van onszelf) of de Prietpraat/jebberish Deva Vani meditatie (van Osho).
 • De White Lotus meditatie (van Hareesh): zoals hervonden en vertaald uit de eeuwenoude Tantra geschriften. Het is een stilte brengende meditatie die je direct in verbinding brengt met het conceptloze, het NU, via de poort van je hart. Ook andere hartmeditaties zijn mogelijk, bijvoorbeeld van Osho.
 • De Gouden licht ademmeditatie (=Prana Mudra, uit oorspronkelijke Tantra). Hierin leer je je opladen met onvoorwaardelijke liefdesenergie uit je innerlijke Bron.
 • De Engelen –drakenvleugel energie meditatie (van onszelf): ook hier laad je je op, maar je brengt de energie meer in je aura en in het veld. Deze combineren we mogelijk met de Empowerende rituelen en intenties.
 • Osho Dynamics, soms een eigenzinnige mini versie! Om energie los te laten, om te transformeren dat wat niet langer dient.
 • Tantra Leven-Sterven meditatie, om uiteindelijk conceptloosheid en dat wat niet sterft te ervaren.
 • Osho chakra breathing meditatie, onderzoek wat chakra's zijn en wordt bewuster van je energiestromen.
 • Stilte wandeling en loopmeditatie.

Pranayama (adem eoefeningen), bijv:

 • Nadi Sodhana: neusademhaling die je beide hersenhelften in balans brengt
 • vuurademhaling zoals bij de Kriya Yoga
 • Reichiaanse verbonden ademhaling
 • Circle of light verbonden ademhaling

Meditatieve en energiegevende dans, bijv:

 • Tantrisch Dansen (=universeel), waarbij contact maken vanuit het hart, je intentie belichamen en natuurlijk leiderschap centraal staan. We dansen vanuit de impulsen in onszelf, vanuit het samen smelten, vanuit weerstand, afstand en nabijheid; vanuit verlangens, ego en overgave. En we brengen emoties aan het licht en tot uiting.
 • Massage dans (van Leo Vervliet), waarbij door vederlichte aanraking en dansen met het gehele lichaam in contact met de ander,  je emotionele en energetische lichamen meertot leven komen. Het accent ligt hier op verstilling , leegte en versmelten met elkaar in een egoloos zijn.
 • Kali dans (van onszelf): waarbij alle oerkracht uit de diepte er mag zijn. Je verborgen kracht,  ingehouden emoties, wilde pure energie, volle adem, je Haka-krijgers energie, je oergeluid en je kakelende lach. Een energiegevende, bevrijdende dans, waarbij het uitdagen en je grenzen aangeven meer aandacht krijgen.

Energetische aanraking (Tantric Touch) en Massage, bijv:

 • A Touch of Divinity massage: zachte massage, waarin we bewust leren ademen en onze bekkenbodem kantelen om helende levensenergie te circuleren door het lichaam. We nodigen elkaar met afwisselend zachte en lange verbindende massage strijkingen uit om helemaal in het NU te komen, waardoor de Kundalini beter kan stromen. We ontwikkelden deze massage op basis van invloeden uit Healing Tao en Tantra.
 • Vajas massage: we maken op allerlei manieren energiestromen in het lichaam en de aura wakker. Marma's en vajas zijn  energiepunten en kanalen, meridianen. Dit soort massages vind je terug in oude Tantrische en Sjamanistische stromingen over de hele wereld, die van generatie op generatie aan elkaar worden doorgegeven. Ook hierdoor kan de Kundalini levenskracht beter stromen en blokkades opruimen.
 • De-armouring: per chakra gebied ontdekken we in dialoog met elkaar waar blokkades zijn, deze massage wordt ingebed in pranayama en yoga en is doelgericht om energie vrij te maken. 
 • Ontspannen (Vierhanden, tweehanden of zelf) massage of massage in kleine groepjes. Deze passen we soms toe in een ritueel, om meer te aarden of om iets los te laten. Of gewoon als verwenmoment, uiting van dankbaarheid of rustmoment om te integreren.

Empowerende rituelen, visualisaties en spel, bijv:

 • Zuiverende en intentie rituelen met geuren en kruidenstempels, die we zelf maken. Om de energielichamen en/of de ruimte te reinigen.
 • Trouw aan jezelf ritueel (van onszelf): weet jij wat trouw is, waar kun je dat voelen in je energie, je lijf, je emoties? In dit ritueel gaan we naar de pure onveranderlijke kern in jezelf en vragen we de mind om even een stap opzij te doen en toe te kijken.
 • Goden/godinnen rituelen (universele Tantra): "worshipping the God or Goddesses" in elkaar, waarin we voelen,  onszelf en elkaar uitnodigen, begrenzen, openen, ons uiten en vanuit het hart en ons goddelijke wezen, ruimte in te nemen en communiceren.
 • Levend Transformatie spel (van onszelf): met vragen, opdrachten en crazy wisdom... baan je je een weg door een "labyrint" met starre poortwachters en verleidelijke engelen. Hoe reageer jij? Hoe kijk jij naar jezelf en de ander? Durf jij die stappen te nemen, waar je naar verlangt of laat je je het bos insturen? Wat zegt jouw hogere wijsheid?
 • Opstellingen uit Psycho drama en Voice dialogue. In een eigenzinnige,  speelse vorm. Welke archetypen sleep jij mee, wie zitten er in jouw expeditieteam? Dans je met een saboteur aan je been? In onze spellen ontdekken we kracht en liefde van samenwerking en support. Ontroerend hoe deelnemers elkaar soms letterlijk dragen of met hoeveel respect iemand wordt omringd in een kring van liefde.
 • Oude mythen en legendes , tantrisch uitgelegd, die het kader geven aan de oefeningen die we doen.
 • Vuur rituelen om los te laten en te transformeren.
 • Water rituelen in warme hot tub, gecombineerd met Pranayama en massage om los te laten en te transformeren.

Playful Abundance Tantra workshops & evenementen (niet chronologisch):

1. Workshopdagen:

Ervaar Tantra tijdens onze heerlijke workshopdagen. Elke maand is er een workshop van 9:30- 17:30, waarbij we eeuwenoude leringen vertalen in eigentijdse Tantra. De focus ligt op het ervaren van je persoonlijke oerkracht: je oorspronkelijke sensualiteit en levensenergie. Het meer en meer ervaren van die kracht laat je de wereld opnieuw ontdekken. Zo kun je door Tantra meer energie, doorzettingsvermogen krijgen, doordat je een ander idee krijgt van wie je in je kern bent. Ook kun je door Tantra op ieder moment meer vreugde en liefde ervaren en gemakkelijker uit moeillijke situaties stappen en je grenzen aangeven. Of ervaar je de ellende in de wereld anders doordat je er tantrisch naar kijkt.

Elke maand kiezen we een levensthema uit, waarnaar we door de bril van Tantra kijken en ervaren. Vaak werken we met versterkende vuurademhaling, Yoga, dans en meditatie en visualisatie.

 • Playful Abundance workshopdagen in Rotterdam, ism Djoj

  Deze heerlijke workshopdagen zijn op: zondag 19 januari, zaterdag 21 maart ???, zondag 10 mei, zaterdag 12 september en zondag 14 november 2020. We organiseren ze samen met Djoj, waarbij een heerlijke vegetarische lunch is inbegrepen bij de prijs. Gratis parkeren.
 • Playful Abundance Workhopdagen in Amsterdam:

  Vanaf 2020 zijn er ook Tantradagen in Amsterdam. Deze zijn op: zondag 23 februari, zaterdag 18 april, zondag 21 juni, zaterdag 17 oktober, zondag 13 december 2020. Die organiseren we in onze eigen ruimte, waar iedereen zelf iets te eten meeneemt en we zowel lunchen als na afloop de hapjes opeten die over zijn. Op zondagen is er gratis parkeren, op zaterdag kost het 2,50 euro per uur (OV op 5 minuten loopafstand).
2. Workshops tijdens festivals in binnen en buitenland
3. Meerdaagse Retreats in Amsterdam:
 • Playful Abundance Tantra Winter retreat: 20-22 december 2019 (met hot tub en vuurritueel)

  Laat je hemels verwennen als goden en godinnen tijdens onze Tantra winter retreat met o.a. hot tub en vuurritueel. 

  Tijdens de Playful Abundance Tantra Winter Retreat voor singles en stellen, vieren we de langste nacht van het jaar en de bijna volle maan. We bevestigen onze band met onze spirit, met moeder aarde en elkaar!
  Kom bij jezelf in de warme koestering van het vuur en mediteer over wat je wilt loslaten... laat door de heerlijke tantrische oefeningen je hart weer open gaan.. en vier je kosmische wedergeboorte net als de eeuwenoude ourobouros slang!

  Voor wie?

  Voor iedereen die alleen of samen wil komen. Voor alle wezens die naar liefdevolle warmte en oprechte openheid in een veilige omgeving verlangen. Beginners welkom.

  Programma:

  Op vrijdagavond beginnen we met een hemelse verwenavond: Touch of Divinity (samen met de reguliere bezoekers van dit event). Na een korte intro en warming up met elkaar, masseren we elkaar met zachte aanraking om de Kundalini energie uit te nodigen.
  Tijdens de zaterdag en zondag verdiepen we onze lichaamsschoonmaak met meditatie, de-armouring massage, vuurritueel, dans en hot tub.
  Het lichaam wordt dus helemaal in de watten gelegd, zodat je weer voelt dat het een tempel is van godinnen en goden energie. Daarmee leggen we de basis voor de vreugdevolle ervaring van (kundalini) energie die opstijgt en onze pijn heelt, onze hersenen een innerlijke healing geeft en we open en liefdevol huiswaarts keren.
  Onze Tantra Retreats zijn een verrukkelijke mengeling van verdiepende meditaties, effectieve Pranayama, Yoga, en zinneprikkelende Tantrische verhalen. Laat je verrassen en ervaar Tantra in deze tijd!

  Overige informatie over de Retreat:

  Mark en Janine , ervaren trainers van Wilde Ziel, begeleiden jullie in een veilige, afgestemde setting, waarbij grenzen en wensen durven aangeven, mogen voelen en je eigen leerproces (leren) dragen belangrijk zijn. Je hoeft bij ons nooit iets, het gaat ook niet over seks.

  Locatie:

  Centrum voor Happiness, Hendrik van Wijnstraat 10, 1065 AS Amsterdam (achteringang)

  Data & Tijd:

  De retreat begint op: vrijdagavond 20 december met Touch of Divinity (openbare avond) en eindigt op zondag 22 december 2019 om 18:00 uur.

  Prijs:

  300 euro per persoon*, stellen 500 euro. De prijs is voor het programma inclusief 2x ontbijt, 2x lunch en 1 diner, hapjes en drankjes.

  Overnachting:

  De prijs voor de retreat is inclusief 2 simpele overnachtingen (op een matje in de Yogazaal, zelf slaapzak en kussensloop meenemen) . Je kunt natuurlijk ook zelf iets boeken als je je verblijf wilt updgraden.

  Informatie:

  wildeziel.contact@gmail.nl , tel. 0613795437 (Janine).

  Meenemen:

  Makkelijke kleding voor de yoga etc., mooie kleding voor de rituelen, grote fleecedeken of badlaken (2 mtr), flesje massageolie, slaapspullen, toiletgerei, handdoeken.

  Reserveren & betalen:

  zie ticket knop op deze pagina. Er is plek voor maximaal 30 mensen.

  * BUDGET DEAL VOOR VRIJWILLIGERS:

  Voel je de roep van deze retreat in jouw hart, maar laat jouw financiële situatie het niet toe? Geen nood, we hebben in totaal 4 kaartjes met korting voor mensen die een steentje bij willen dragen.
  50% KORTING: 2 kaartjes met 50% korting als je ons evenement minstens 10x deelt en jouw vrienden uitnodigt.Ook vragen we een beoordeling achteraf. Daarnaast vragen we hulp bij thee zetten en de zaal aanvegen tussentijds. etc.

  HELEMAAL GRATIS:

  2 kaartjes, als je al behoorlijk veel ervaring met Tantra hebt en minstens 1x bij ons een retreat, meerdaagse cursus of jaartraining gevolgd hebt (of volgt). Aan jou vragen we, naast het delen & uitnodigen van je vrienden, ook assistentie bij de oefeningen, het noteren van de oefeningen, en hulp bij o.a. thee zetten en schoonmaken en inrichten van de zaal.
  Neem voor de budgetkaartjes even contact op (vol = vol). Janine: 06 13795437 of Mark: 06 27033545. Dan kijken wij of we kunnen samenwerken. Of mail je naam, wat je hebt gevolgd (bij optie 2) en wat relevant is: wildeziel.contact@gmail.com.
 • Jaartraining in Amsterdam

  Er start een nieuwe jaartraining in maart 2020!

 
Op:
 om 
Door:

In: adres  plaats Postcode
Met: aantal mensen Kosten: