Wilde Ziel

~ Tantra verdiepings pad ~

From sex to super consciousness

Hervind je oerkracht met Tantra

From-sex-to-superconsciousness

From sex to Superconsciousness: 5-7 juni 2020, transformeer je seksuele energie!

 

Dit derde level kun je volgen als je level 1: Divine Power hebt gevolgd. We raden ook sterk aan om eerst Wild Dragon te volgen, maar als je al ervaring hebt met consent, emotioneel lichaamswerk en het empoweren van jezelf door het loslaten van negatieve emoties en gedachten, ben je ook welkom (na een intake gesprek). Voorwaarde is dat je in elk geval je eigen (seksuele) proces kunt containen.

In dit derde level: van seks naar superconsciousness,  gaan we onderzoeken en ervaren welke plek seksualiteit inneemt in je leven en hoe je dit levensgebied helemaal kunt empoweren in jezelf!

Seksualiteit is bij uitstek het gebied waarin de heftigste emoties en krachten naar buiten kunnen komen. Tantra is het enige spirituele pad dat het lichaam en de seksualiteit niet verwerpt maar juist omarmt en de krachten onderzoekt om helemaal in heelheid en zelfrealisatie te kunnen komen.

Stap voor stap leer je in ons verdiepende pad om (ook) deze krachten in jezelf te onderzoeken, te omarmen en in te zetten als katalysator voor je persoonlijke groei.

Binnen neo tantra doen geweldige verhalen de ronde over mega orgasmussen en fantastische seksuele ervaringen met je partner. En ja het is inderdaad zo dat er in de afgelopen jaren steeds meer mensen seksueel ontwaken en helen. Maar er doen zich ook veel ongelukken voor, zoals spontane kundalini ontwaken waardoor de energie schade toebrengt aan je zenuwstelsel en je bijvoorbeeld opeens seksverslaafd wordt of aan allerlei fybromialgische pijnen lijdt.

Daarom is een degelijk kader, wie ben je en waarom ben je met Tantra bezig, nodig (vandaar ook dat we Level 1 verplicht stellen). En daarom werken wij zelf zo ongelofelijk veel met adem en meditatie/visualisatie. Het meeste werk dat gedaan moet worden is om onszelf keer op keer weer uit de “loophole” van de mind te krijgen. De mind wil altijd iets: oplossen, meer van iets, nog meer denken om ergens “uit” te komen. Het is een natuurlijk schild dat we opbouwen als we ons in het onbekende bevinden. Maar in dit onbekende landschap reiken we een kompas aan en dat is je hogere intuïtie en het contact met je door jezelf gewaardeerde lichaam.

Hoe weet je nou of je kunt vertrouwen op je intuïtie op je gevoel? Zodra het op seksualiteit aankomt lijkt het lichaam iets anders te willen dan je mind. Juist daarom gaan we de grens benaderen, voorzichtig en helemaal onderzoeken.

Wat gebeurt er als je jezelf toestaat om helemaal te genieten van seksualiteit? Wanneer precies komen die oordelen over jezelf in beeld? Wat zeggen ze? Hoe kun je heen en weer bewegen tussen je innerlijke puurheid, één met het goddelijke, je hogere zelf en wanneer draait het om en wordt het opeens vunzig, jachtig, grijperig?

In een mannencirkel en in een vrouwencirkel leggen we de kwetsbaarste gevoelens bloot, waarna we weer bij elkaar komen in een prachtig helend ritueel, waarin alles verbonden mag worden. Een ritueel dat uitreikt naar alle gewonde mannen en vrouwen op dit gebied.

Het ritueel opent om het goddelijke, stralende in  “gewone” mensen te kunnen zien en ervaren.

We werken met archetypen, met goddelijke aspecten van het manlijke en vrouwelijke in onszelf die onze gids kunnen worden voor het heel worden met ons lichaam en seksualiteit.  Daarna pas kan er energie vrij komen (kundalini) die zich een weg baant door het sushumna, omdat seksuele ervaringen en energie niet meer ingezet worden voor het jagen en bejaagd worden. Maar uitsluitend voor innerlijke evolutie. Dat is de weg van Bramacharya. …

Bramacharya wordt vaak vertaald en ingevuld als seksuele onthouding of celibaat. Maar het is niet de juiste vertaling. Wij zien dat door de bril van de religieuze onderdrukking, zolang we nog in de patronen van de eeuwenlang geprogrammeerde mind leven…

Bramacharya lijkt meer op het roepen van de geest, van het goddelijke aspect waar jij mee resoneert in jouw menselijk bewustzijn. De energie die je in je lichaam voelt kan op elk gebied in je lichaam tot een energetisch orgasme komen, dat aanvoelt als een ontploffing van licht en hitte in al je cellen. Pijn kun je transformeren in genot en genot wordt de katalysator om blokkades in je energiesysteem op te lossen waardoor je in sneltrein vaart opener en ontvankelijker wordt voor nog meer energie.

Niet iedereen weet goed hoe dit te handelen en het leidt vaak tot (tijdelijke) overbelasting van je energiesysteem. Waardoor je de grond onder je voeten verliest en dan weer de deur dichtgooit voor “al dat zweverige gedoe”, dan weer je hart helemaal opent en een weergaloos goddelijk, kosmisch orgasme ervaart als schokkend en schuddend, terwijl je (liefdes) partner je met geen vinger aanraakt. Het bestaat dus. Maar het is niet je einddoel. Het is een verwarrende fase deze. Alleen door focus op de goddelijke pad te houden en je niet te laten afleiden door allerlei bij effecten zoals helende handen (of een “gouden “ piemel), super orgasmussen, heldervoelendheid en helderziendheid (omdat je chakra’s open gaan) kom je daadwerkelijk verder. Het is een verwarrende tussenfase die soms wel jarenlang aanhoudt, voordat je niet meer heen en weer geslingerd wordt tussen botte afkeuring en goddelijke omarming van dit pad.

Wanneer je dit blok doorloopt, zul je hierin gesteund worden en het tantrisch kader en perspectief zullen je helpen , evenals onze tantrische oefeningen om een moderne Bramacharya te worden en de energie achter de energie, het bewustzijn achter het bewustzijn te ervaren. En het is de moeite waard. Want als je uit dit pad komt ervaar je dat je je niet meer laat afhouden van je levensdoelen en je niet langer laat ontmoedigen door tegenslagen of negatieve gebeurtenissen in je omgeving!

En dat zonder je helemaal te hoeven afsluiten van je wereld en je vrienden. Door helemaal te kunnen zijn met wat is. Als je met je seks om kunt gaan, kun je alles, zeggen we vaak. Maar het is veel meer dan dat, je gaat ervaren dat je seksuele bewustzijn een goddelijk bewustzijn is, met een haarscherpe intuïtie. Dat is de reden waarom veel klassieke tantristen ervaren dat tantra niet over seks gaat. Aloha, now we are talking!