Tantric Compassion

Spiritual Ecstacy

 

 

Thema 4: Tantric Compassion gaat over communiceren vanuit het hart en voorbij je ego-mind komen...

Onderstaande tekst geeft een indruk over het thema en aan het soort oefeningen waar we mee werken. Echter: alle lessen worden altijd in het moment afgestemd op de deelnemers en op de energie van het seizoen etc. Daarom kan het werkelijke programma altijd afwijken van wat hier staat.

Les 1: Over de spiritual warrior. De spiritual warrior is een danser en een dichter... hij is krachtig door zijn hartsliefde en zijn seksualiteit te verbinden en te gaan staan voor het leven zelf. We maken contact met het hart door dans, meditatie, massage en de tantrische adem.
Les 2: Onthechten van alles wat je energie uitput, omlaag brengt en je focussen op datgene wat je voedt door oa: meditatie, dans en verbindend ritueel
Les 3: Het verschil tussen roekeloosheid en intuitieve impulsen: Energietranformatie oefeningen om de balans te behouden

We hebben ervaren dat het goddelijke vonkje waaruit het universum is ontstaan midden in ons zit en dat we echt alles mogen leven. We hebben onderweg geleerd hoe we onze emoties uiten en ook weer innerlijke rust vinden. En we reizen tussen de alledaagse werkelijkheid en het goddelijke orgastische universum heen en weer…

Soms met tomeloze energie , dan weer  stilletjes verblijvend in het vacuüm van de ziel..

Hoe kun je dit heen en weer klapperende deurtje naar verlichting  verdragen? Het contrast tussen wat we ervaren op het spirituele pad en in de verwarde wereld, lijkt opeens sterker dan ooit. We leren opnieuw om ons helemaal over te geven aan het niet-ene . We leren over Leela, het goddelijk spel. We maken ons los van onze gedachten, onze gevoelens en ont-leren. We ontleren door te spelen met alles..

Met dit thema onderzoek je het leven als een goddelijke theaterspel, met jou telkens in een andere rol…. Waarna je de eindeloze zich herhalende thema’s in jouw gekwetste vrouwelijkheid of jouw gepijnigde manlijkheid achter je laat. Je gooit de maskers af en communiceert vanuit je hart, het hart stuurt het hoofd aan ipv andersom.

We herinneren  elkaar niet meer aan oefeningen, we doorlopen ze vanzelf. Je ademt niet, je wordt de adem. Je mediteert niet, je wordt de meditatie, door je alignment met jouw innerlijke god of godin. Je inner guru is ontwaakt en zal nooit meer weg gaan. Natuurlijk “val” je nog wel eens terug in de val van de mind, maar je inner guru reist met je mee, je innerlijke waarnemer blijft er bij nu en haalt je terug als je nodeloos gevangen zou raken. Want je weet nu hoe je moet ontsnappen aan de matrix en je proeft je vrije wil.

Door een tijdlang bezig te blijven met Tantra neemt je levenskracht langzamerhand toe, je gaat anders eten en veranderingen kosten niet zoveel moeite. Als je wilt afvallen, dan doe je dat. Als je besluit te stoppen met roken dat lukt je dat. Als je wilt vrijen dat is het er meteen.

Dit is de overgang naar moeiteloos creëren wat je wilt…en je goddelijke impulsen te volgen. Maar wat doe je als je omgeving hier niet van gediend is?

HOe voorkom je dat je afgesneden raakt of gaat vechten tegen stoorzenders?

Daar komt de compassie om de hoek kijken..

Compassie is het bewustzijn dat vanzelf voortvloeit uit een diepe connectie met jouzelf.