Wild Dragons

Wild Dragon

 

Thema: Wild Dragons, innerlijke draken aankijken en tot bondgenoot maken.

De lessen worden in het moment afgestemd op de deelnemers en op de energie van het seizoen etc. 

Op het programma kun je vurige Yoga ademhalingsoefeningen verwachten, aardende dans, deblokkerende massagevormen (gebaseerd op o.a. Tibetaanse healing) en glasheldere inzichten door tantrische visualisaties. 

Dit thema gaat over emoties vrijmaken en ontladen van negatieve energie en stress. Maar het gaat ook het tantrisch vuur laten ontwaken, gronden en in je hart komen.

We maken kennis met verborgen schaduwen om ons te bevrijden van depressie, apathie, burnout en negatieve emoties.

Tantra kent geen "goed"of "kwaad". Alles is energie, neutraal. We nodigen onszelf uit om alles in onszelf aan te kijken vanuit compassie, waar het tevoorschijn kan komen om ons ego te transformeren. Mind constructies, oordelen, terugkerende denkpatronen scheppen een innerlijke gevangenis waartegen we vechten of waarin we ons machteloos voelen.

Tantra haalt de zwaarte eraf, de oordelen af van wat je onderdrukt in jezelf. Met humor en een flinke dosis beweging, stress relief massage en dans, schudden we zwaarte van ons zodat de levendige voorjaarsenergie weer kan stromen.

Dus: heb je last van voorjaarsmoeheid? Dan is het nu tijd om op te ruimen en jezelf te helen dmv de wilde levensenergie diep binnenin jou.

Ontmoet je wilde draak: je blokkades en weerstand kunnen verborgen schatten zijn..

Waarom zou je je innerlijke demonen en wilde draken opzoeken? De draak is de wilde Shakti energie, die je terug vindt in de verhalen van de ontembare vrouw van Clarissa Pinkola Estes. Het is de archetypische wilde god of godin die wéét en communiceert vanuit een oer-krachtig bewustzijn. En dat is niet altijd even lief....

Elk verlangen, elke weerstand die zich aandient, kan dienen als voedsel voor de ontembare wilde draak. Als je je innerlijke demonen voedt met en je opent voor hun boodschap, zullen ze je kracht geven, aldus de eeuwenoude zienswijze van Tibetaanse tantristen.

Maar hoe doe je dat dan? Je innerlijke demonen en draken voeden?
Vaak onderdrukt de bange mind, enorme hoeveelheden energie in ons lichaam, waardoor we verder verkrampen. Zeker als we met tantra of met andere vormen van spirituele ontwikkeling bezig zijn, ontvangen we grote hoeveelheden energie en worden we ons er ook meer bewust van....

Die energie kan je als heel donker en dreigend ervaren, omdat de druk van geblokkeerde energie op den duur te hoog wordt. Je kunt er pijn van krijgen, je kan er zelfs ziek door worden, of je barst op een dag uit in hevige woede, waar je omgeving slachtoffer van kan worden. Het uit angst onderdrukken van je levensenergie laat je lijf hard werken, waardoor je op den duur uitputtingsverschijnselen krijgt.

Bij Tantra in het moderne westen ligt veel nadruk op gezellig samen zijn, lekker masseren en ontspannen. Het is belangrijk dat je ontspant, dan kun je gemakkelijker energie transformeren. Maar vaak worden deelnemers in het groepsproces of door de oefeningen ook emotioneel geraakt, bijvoorbeeld door jaloezie of door een gevoel van afgescheidenheid. Als de schaduwkanten van jezelf wakker worden, maak daar dan ruimte voor. Want je draken bewaken je diepste instincten! En door deze wilde energie met je hartsenergie en je kosmische inzichten (derde oog) te verbinden, kan er op veel lagen krachtige heling plaats vinden.

De ontwaakte draak, die jij durft aan te kijken, wordt een helper, die je voorziet van vurige energie, bescherming, moed en doelgerichte kracht.

 

Enkele reacties van deelnemers aan eerdere workshops met dit thema:

“Ik dacht dat het eng zou zijn, die innerlijke draak te ontmoeten. Maar dat was het uiteindelijk helemaal niet, ik heb vreselijk veel plezier gehad!”

"Het was zo bijzonder, die aanraking, ik ben er emotioneel van!"

"Wat is het veilig bij jullie, ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld"