Wilde Ziel

~ Tantra verdiepings pad ~

Divine Tantra dag thema : Wild Dragon

Wild Dragon

 

Ontmoet je wilde draak: je blokkades en weerstand kunnen verborgen schatten zijn..

De draak is de wilde Shakti energie, die je terug vindt in de verhalen van de ontembare vrouw van Clarissa Pinkola Estes. Het is de archetypische wilde vrouw/godin die wéét en communiceert vanuit een oer-krachtig bewustzijn. En ze is niet altijd even lief....

Elk verlangen, elke weerstand die zich aandient, kan dienen als voedsel voor de ontembare wilde draak. Voedt je innerlijke demonen en verbind je met hun boodschap, ze zullen je kracht geven, aldus de eeuwenoude zienswijze van Tibetaanse tantristen.

Vaak onderdrukt de bange mind , enorme hoeveelheden energie in ons lichaam, waardoor we verder verkrampen. Zeker als we met tantra of met andere vormen van spirituele ontwikkeling bezig zijn, ontvangen we grote hoeveelheden energie en worden we ons er ook meer bewust van....

Maar als je niet geleerd hebt om met je draken te communiceren, dan kan die energie omslaan in iets dat je als heel donker en dreigend kunt ervaren.  
De druk van geblokkeerde energie wordt op den duur te hoog, je krijgt pijn, je kan er zelfs ziek door worden, of je barst op een dag uit in hevige woede, waar je omgeving slachtoffer van kan worden. Ook zie je dat deze onderdrukking het lijf zo hard laat werken, dat je uitputtingsverschijnselen krijgt, terwijl je dat mentaal misschien niet eens in de gaten hebt.

Bij Tantra in het moderne westen wordt de tantrische, wilde draak meestal omzeild. De meeste workshopleiders sussen of negeren die weerbarstige energie liever en de nadruk ligt op gezellig samen zijn, lekker masseren en ontspannen. Met ontspannen is helemaal niets mis, sterker nog, als we dat niet doen, gebeurt er ook niets op het gebied van energie transmissie en spirituele bevrijding.

Als deze draak, die in ieder van ons zit, wakker wordt, is het zaak om daar ruimte voor te maken. Juich het toe! Want zij bewaakt je diepste instincten! En door deze wilde energie met je hartsenergie en je kosmische inzichten (derde oog) te verbinden, kan er op veel lagen heling en transformatie plaats vinden.

Op deze tantra dag zoeken we grenzen op en trappen we - moedig, met veel humor en in onvoorwaardelijke liefde- onze eigen slapende draak op haar staart. Want we willen een eerlijke en instictieve reactie ontlokken. Eentje die afrekent met onze schilden en pantsers, waarmee we in de buitenwereld rondlopen. De ontwaakte draak, die jij durft aan te kijken, wordt een helper, die je voorziet van vurige energie, bescherming, moed en doelgerichte kracht.

Dit wakker maken doen we door belangrijke inzichten en achtergronden uit het rijke Tantra, te delen en toe te passen in hedendaagse oefeningen. Op deze tantradag kun je vurige Yoga ademhalingsoefeningen verwachten, aardende dans, deblokkerende massagevormen (gebaseerd op o.a. Tibetaanse healing) en glasheldere inzichten door tantrische visualisaties. Dat kunnen we allemaal in deze tijd goed gebruiken!

 

Enkele reacties van deelnemers aan eerdere workshops met dit thema:

“Ik dacht dat het eng zou zijn, die innerlijke draak te ontmoeten. Maar dat was het uiteindelijk helemaal niet, ik heb vreselijk veel plezier gehad!”

"Het was zo bijzonder, die aanraking, ik ben er emotioneel van!"

"Wat is het veilig bij jullie, ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld"