Wilde Ziel

~ Tantra van Wilde Ziel ~

Touch of Divinity Tantra van Wilde Ziel*:

 

Liefde is de bouwsteen van alles...

Er bestaat liefde die voorbij gaat aan relaties, en het uitreiken naar de ander. Liefde die je in je hart voelt, terwijl je over straat loopt, zomaar, zonder aanleiding.

Tantra gaat over dié Liefde...Zonder Liefde is er geen Tantra...

Alles wordt in beweging gezet door liefde,
liefde zonder begin of einde.
De wind danst door toedoen van de sferen,
de bomen dansen door de wind.
Is het hart warm van liefde,
dan verdwijnen angst en schaamte.
Vurig als de adem van een draak is de liefde.

(Deel van het gedicht ‘Overgave’ (uit Licht op licht) van Rumi)

De oorsprong van onze Tantra trainingen

Tantra is een eeuwenoude filosofie, lifestyle, discipline, evolutie pad en levenshouding die je helpt om je essentie te ervaren. Je “wilde”, of oorspronkelijke, "goddelijke" natuur. Degene die je in je diepste wezen bent, als je helemaal “vrij” leeft. Vrij van beklemmende oordelen, schaamte, hardnekkige patronen die je remmen etc. Het bevrijden van je seksuele energie maakt daar deel van uit, maar Tantra is veel breder dan dat.

Tantra is (vaak) een non dualistische, positieve benadering van het leven. Het benut al je ervaring als stapstenen voor groei, expansie en evolutie. Vanuit een helder Tantrisch kader kun je je omstandigheden beter begrijpen en bewuster worden. 

Tantra wordt overgedragen door transmissie, Shaktipat (zoals aanraking en rituelen met energie overdracht) of door transformatie , Tantra Yoga en Saiva Tantra. Ze worden ook wel Tantra van de Linkerhand en Tantra van de rechterhand genoemd. Binnen laatstgenoemde Tantra, zijn er ook stromingen die niet altijd non dualistisch zijn, zoals zwarte Tantra, waarin je o.a. met mantra's (klank) en yantra's (beeld) bekwaamd om de kracht van een goddelijk aspect op te roepen voor één of ander doel, zoals genezing of negatieve kracht blokkeren. Of rode Tantra, die seksualiteit als middel gebruikt om meer kracht te verwerven. Tenslotte bestaat er witte Tantra, dat is meestal wel non duale saivistische Tantra.

Tantra leer je door zelf bewust te worden, door als een tantrische Boeddha te  leven (zelfrealisatie), en door de leer te bestuderen en door praktische oefenigen te doen. Dit doen de oorspronkelijke Tantrika's (Tantra beoefenaars) door inwijdingen te ontvangen en instrcuties te krijgen van een leermeester of goeroe. 
Welke weg je ook bewandelt, je hebt alledrie: de leer, de theorie en meesters nodig die je helpen om je ervaringen te kaderen. Want anders is het erg verwarrend en kan je overbelast raken of schade ondervinden.

Vroeger leerden mensen in het oosten  Tantra bij één goeore, maar dat is voor ons heel moeilijk, omdat het lang duurt voordat je er iets van begrijpt en we bovendien niet veel weten van de oosterse achtrgronden en cultuur. Echter sinds een jaar of 5 is de non dualirtische kern van klassieke Tantra enorm in de belangstelling en zijn er op bijvoorbeeld Facebook groepen te vinden die zich daarmee bezig houden. Ook zijn er online cursussen en boeken met nieuwe vertalingen van de oorspronkelijke sanskriet bronnen over Tantra. Deze lijn is wel heel erg bruikbaar in het westen omdat er veel aandacht wordt gegeven aan de context van de leringen en er gekeken wordt wat wij daar nu aan kunnen hebben. Dat is prachtig!

In onze trainingen putten we uit alles wat helpt en bijdraagt aan het proces om helemaal je oorspronkelijke kracht te ontdekken en te leven: meditaties, mudra's, Pranayama, leerwijzen uit de oude Tantrische en sjamanistische tradities, oefeningen, rituelen  en opstellingen uit moderne leerscholen zoals Empowerment, energetisch lichaamswerk,  Neo Tantra, Psycho drama, voice dialogue etc. 

Wat wil jij ècht leren?

  • Wil je leren om jouw spirituele en/of seksuele (verlichtings)ervaringen te kaderen?
  • Wil je leren mediteren?
  • Wil je leren hoe je je eigen gedachten kunt observeren en beïnvloeden?
  • Wil je leren hoe je uit je overlevingspatronen en reflexen kunt stappen?
  • Wil je leren hoe je loskomt van oude emoties die vastzitten in je lijf?
  • Wil je leren om meer levensenergie op te bouwen door Yoga en ademen?
  • Wil je leren hoe je vrijer kunt worden in je leven: in je seks, je gezondheid, je relatie, en in je werk?
  • Wil je leren hoe je je seksuele energie kunt bevrijden, beheersen en/of intensiveren als ingang tot andere bewustzijnservaringen en voor healing?

Als je op 1 of meer van deze vragen met ja antwoordt, ben je hier bij Wilde Ziel aan het goede adres. Met het Touch of Divinity Tantrapad bieden we jou een prachtige  training aan, die je ook in losse retreats kunt volgen.  

Maar wat te doen als je je nog niet helemaal kunt vinden in bovenstaande vragen en het Tantra verdiepingspad, maar je wilt wel proeven, genieten en vrijblijvend (maar wel veilig) kennismaken met Tantra? Kijk dan eens hieronder wat er staat bij de Tantradagen en avonden!

Touch of Divinity Tantra van Wilde Ziel:

Verdiepingspad & Retreats:

Touch of Divinity is een geïntegreerd verdiepingspad, met elementen uit Tantra, Empowerment en Embodiement. We hebben dit ontwikkeld op basis van onze 7 jarige samenwerking met elkaar als stel. Het Verdiepingspad kun je volgen als jaartraining of als losse retreats. In totaal zijn er 6 weekenden.

Bij de Jaartraining en weekenden geven we allereerst een Tantrisch kader, Tantrische adem/Yoga en meditatie/visualisatie oefeningen. Deze zijn bedoeld om in je (non duale) essentie te komen en te ontdekken waar het spirituele (neo) Tantra pad over gaat.
We begeleiden dit proces met Empowerende oefeningen, zoals: shadowwork, emotional release, visieontwikkeling en systemisch werk. De oefeningen helpen je om jezelf meer te dragen en in de dagelijkse wereld volledig in je eigen kracht te staan.

We doorlopen het Touch of Divinitypad aan de hand van thema's die corresponderen met het 7 chakra systeem, die lagen in je bewustzijn weerspiegelen. Om toegang te krijgen tot hogere bewustzijnslagen (dimensies), is het verstandig om eerst helemaal in contact te zijn met je aardse lichaam. Door naar je lichaam te leren luisteren en jezelf vanuit je innerlijke onschuld uit te nodigen om jezelf te onderzoeken, kun je in contact komen met het extatisch, orgastisch wezen dat je in oorsprong bent. Zo transformeert je lichaamsbewustzijn tot extatisch lichaamsbewustzijn, waarna je in alles wat je doet een vreugdevolle aanwezigheid in jezelf kunt ervaren. Met oefeningen uit o.a.: Tibetaanse tantra massage, Kashmirische massage, Kama Marmas en kundalini massage ontwikkelen we ons extatisch lichaamsbewustzijn stap voor stap. Lees hier verder over het:Touch of Divinity Verdiepingspad.

Tantradagen:

Wil je eerst kennismaken en proeven? Volg dan een Tantradag: elke maand maken we een uitsnede uit de totale training, met een gelijknamige themadag! Deze dagen worden gegeven in Amsterdam of Rotterdam. Het zijn gezellige dagen voor singles en stellen. En je leert er diverse Tantra en Empowerment technieken. Ook geven we ondersteunend lichaamswerk (oa massage) in groepjes of 1 op 1. Lees hier meer over onze Tantradagen in Amsterdam of  onze Tantradagen in Rotterdam

Tantra avonden:

Allereerst geven we Touch of Divinity, Hemelse verwenavonden voor (gelegenheids)stellen, waar genieten en ontspannen voorop staan. Er wordt na een lichte tantrische introductie, energetische (Tantra) massage gegeven. Je kunt er voor kiezen om de les te volgen of helemaal je eigen gang te gaan en bijvoorbeeld technieken die je eerder hebt geleerd, te oefenen met elkaar. 

We hebben ervoor gekozen om deze verwenavonden uitsluitend voor (gelegenheids)stellen aan te bieden, omdat we merken dat dit het beste werkt bij massageavonden. Een Tantra partner kun je zelf kiezen door lid te worden van de Faceboek groep: Tantra partners prikbord, waar zo'n 400 mensen op staan met als doel om samen naar workshops en cursussen te gaan. Lees hier meer over onze Hemelse Verwenavonden 

Andere Touch of Divinity Tantra avonden zijn onze Massagedans ~Divinity Dance avonden. Op deze avonden bewegen we  in een verstilde, geïmproviseerde dans, in contact met onszelf, de aarde onder onze blote voeten en de partner(s) waarmee we op de dansvloer zijn. Hier dans je vanuit je lichaamsbewustzijn en alle impulsen die je adem, je lichaam en de energie je geven. Met elkaar zetten we een veilige en open sfeer neer waarin je gemakkelijk in contact met anderen danst en elkaar ook kunt masseren en aanraken. Hier vind je alles over Massagedans ~Divinity Dance avonden

Namasté!

Janine en Mark

* De naam Wilde Ziel is geïnspireerd op het boek: De ontembare vrouw, van Clarissa Pinkola Estés, verhalenvertelster, Jungiaanse psychotherapeut en post-trauma specialist. Met Wilde Ziel bedoelt zij het onschuldige, vrije en natuurlijke deel in jezelf, dat wéét en je sleutel is tot gelukkig zijn.