Wilde Ziel

Bevrijd verlangen

~ Algemeen ~

Overige Wilde Ziel (tantra) cursussen, retreats en workshops:

Reis van de Wilde Ziel: Tantra en Empowerment cursus:
Amsterdam: vanaf vrijdagavond 7 september 2018

In deze praktische cursus op 8 vrijdagavonden van september-november maak je kennis met Tantra en Empowerment. Je leert je vaardigheden om te werken met seksuele energie, prana en kundalini, ingebed in diep transformerende oefeningen voor een bewuste mind in een bewust lichaam.

De eerste 4 lessen gaan over "de gouden mind", mbv Empowerment, visualisatie, intentie en meditatie onderzoek en transformeer je patronen en mentale blokkades in jezelf.

De tweede 4 lessen gaan over het "lichaam als tempel van kosmische liefdesenergie". Mbv. meditatieve massage, healing, tantra yoga en ademhaling leer je om vanuit een lege mind, zonder focus, je lichaam te openen voor liefdevolle energie uit je goddelijke bron en vanuit een nieuw perspectief in je leven te staan. 

De cursus bestaat uit twee blokken van 4 lessen: 1 blok in september en 1 blok in november. Met een huiswerk onderzoeksoefening voor in de tussentijd.

Locatie: Hendrik van Wijnstraat 10, Amsterdam

Prijs:  240 per persoon, 400 euro per stel.

Tijd: inloop 19.00 uur, start 19.30- einde 22.30 uur

Data: 7/9, 14/7,21/8, 28/9 en 2/11,9/11,16/11,23/11 2018

Informatie: wildeziel.contact@gmail.nl , tel. 0613795437 (Janine).

Opgeven:  zie inschrijven, bovenaan de pagina.

Tantrisch - Full Moon-Winter- Ritueel : 
Amsterdam: 21-23 december 2018

Op vrijdagavond 21 t/m zondag 23 december 2018 organiseert Wilde Ziel een programma voor stellen en singles, die in deze speciale dagen willen samenkomen in Tantrische, gewijde sfeer.
Lijkt het je fijn om samen te genieten, terug te kijken, een blik vooruit te werpen en met al je zintuigen op scherp de winter in te luiden, op weg naar het nieuwe jaar?
Dan is deze tantra retreat zeker iets voor jullie.
Op het programma# staan oa:
* (op vrijdagavond en deze is ook los te boeken) Massagedans, op liefdevolle, zacthe wijze verbinden en dansen met elkaar.
* Kundalini massage: een energetische massage die je oude blokkades doen smelten, mbv adem, energie, aanraking...
* Playful tantra: de liefdevolle onschuld in jezelf terugvinden, het wilde natuurlijke van je ziel herboren laten worden.
* Goden/godinnen ritueel: een sensueel, afgestemd ritueel, die gaat over lagen afpellen, voelen, begrenzen, openen, communiceren en ruimte innemen 
* Tantra kriya yoga: ademhaling en yoga als een bodyboost om vol energie de winter door te komen
* Tantra meditatie: oer-oude meditaties die opnieuw zijn toegepast, om je hart te openen en je levensenergie te laten stromen.

# het programma is een voorbeeld van wat we doen, het wordt altijd ter plekke afgestemd op de groep en onze innerlijke flow. Het is geschikt voor beginners en gevorderden in Tantra. (Niets hoeft, kleding kan aanblijven, maar mag in onderling overleg ook uit. Geen seks, trainers raken geen genitaliën van cursisten aan). 

Locatie: Centrum Happy Wo-Man, Hendrik van Wijnstraat 10, 1065 AS Amsterdam

Tijd: De retreat begint om: vrijdag 21 december: (19.30 inloop) 20.00 en eindigt op zondag 23 december om 17.30 uur. De ochtenden beginnen om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur).

Prijs: 250 per persoon, 400 euro per stel, voor het programma inclusief 2 lunches en 1 diner (vrijdagavond geen diner en zelf iets lekkers meenemen voor de dans). 

Overnachting: De prijs voor de retreat is exclusief overnachting. Je kunt zelf in de buurt een hotel boeken of via ons een eenvoudige slaapplek (in een gezamelijke ruimte) + ontbijt reserveren voor 20 euro per persoon, geef dat even aan bij je inschrijving of stuur een email. Alleen ontbijt is 10 euro per keer pp.

Organisatie: Wilde Ziel en Happy Wo-Man. De retreat wordt begeleid door Mark en Janine. 

Informatie: wildeziel.contact@gmail.nl , tel. 0613795437 (Janine).

Opgeven:  zie inschrijven, bovenaan de pagina. Er is plek voor maximaal 40 mensen. 

Workshop: Playful Tantra (op festivals en aanvraag)

In deze workshop gaan we op speelse wijze onszelf en elkaar onderzoeken. Bij Tantra denken we vaak aan (Indiase of Tibetaanse)  Boeddhistische tantra. Maar Tantra is ook vermengd met allerlei oude stromingen, zoals het  Sjamanisme. Flarden zijn al veel eerder dan de jaren zestig vorige eeuw, in het westen terecht gekomen, via bijvoorbeeld de Kelten en de middeleeuwse mystici.

In onze visie gaat het bij tantra om via meditatie, rituelen en oefeningen om in het oer-oude weten  in jezelf terecht te komen. De rust die ontstaat als je de laag bewustzijn met al je oordelen en gedachten voorbij gaat en de leegte instapt.  In die leegte, waar we verbonden zijn met mens en dier en de gehele kosmos, kan diepe ont-moeting en versmelting plaatsvinden.  Als je leeg bent, zijn er geen blokkades meer en kun je je moeiteloos openen voor de kosmische energie, Kundalini of seksuele levenskracht.

Als we oordelend denken, verkrampt het lichaam heel snel, maar ook omgekeerd is het geval: als we verkrampen omdat we de wilde energie niet kunnen verdragen en verspreiden in ons lichaam, schieten we in ons denken en gaan we oordelen. Tantra kent vele inwijdingen en technieken om uit deze vicieuze cirkel te komen en jezelf dieper en meer te openen voor je innerlijke essentie. 

We maken deel uit van het grote geheel, van de hele natuur. We zijn wezens die eigenlijk niet zo heel veel verschillen met de planten en dieren om ons heen: we zijn allemaal van seksuele energie gemaakt en we hebben veel met elkaar gemeen. Ook al wonen wij mensen, in huizen en gaan we naar ons werk, draait de hele wereld om geld…dat is dan toevallig onze vorm van leven, maar in de essentie maakt het niet veel verschil.

Als we ons in liefde verbinden met ons eigen lichaam en ons overgeven, dan komen we bij een  mysterieuze kracht.

Wat we in de workshop gaan onderzoeken is om onze mind als een onschuldig jong hondje te zien. Een hondje, dat je niet straft omdat het iets niet weet, maar dat je uitnodigt om zich te richten, door te spelen. Spelen = helen. Spelen met problemen, spelen met je adem en je seksuele energie ontdekken. Spelen met het  ja en nee in je gedachten en spelen met de verhalen die je jezelf vertelt. Spelen = onderzoeken,  waardoor  je je oordelen verruimt en vrijer en intenser leeft.

In deze workshop (meestal rond de 1,5-2,5 uur) doen we een aantal oefeningen om contact te maken met ons eigen lichaam dat bestaat uit  pure, levendige, seksuele levensenergie, die ons helemaal in het NU brengt en in ons innerlijk weten. We doen dat in een veilig kader, afgestemd op de deelnemers.

Data: zie agenda
Plaats, tijd, prijs: zie agenda
Aanmelden: zie agenda

Workshop: Magic Sensual make-Over (op festivals en aanvraag)

In deze speelse workshop gaan we onszelf en elkaar ont-moeten op een heel andere manier dan gebruikelijk. De workshop begint met een liefdevol ontmoetingsritueel waarna deelnemers zichzelf en elkaar gaan "versieren". Met complimenten, dans, in stilte of in klank.... en ook letterlijk!

Doel is om delen die je misschien niet (vaak) durft te laten zien, uit te nodigen om er helemaal te zijn en geleefd te worden. Dat kunnen licht - en schaduw delen zijn, speelse kindtypes of oude wijze zielen typen, manlijke en vrouwelijke aspecten, goddelijke en demonische kanten van jezelf.

Deze oer-kanten in ieder mens brengen we tot uitdrukking in de kleding en versierselen in ons lijf, waarna we met elkaar flirten, dansen, masseren of op andere wijze liefdevol verbinden. Met deze workshop nodigen we elkaar en onszelf uit om alle verloren en onderdrukte delen te helen, te omarmen en te integreren in liefde en licht. Vorm en verloop variëren per workshop.

Data: Zie agenda
locatie, tijd, prijs: zie agenda
Aanmelden: zie agenda

Workshop: Massagedans (op festivals en anvraag)

Deze workshop is gebaseerd op de inmiddels groeiende Massagedans avonden, die je overal in Nederland kunt vinden!  Massagedans is een liefdevolle dans, waarbij het accent ligt op contact met elkaar maken op een zachte, afgestemde manier in een spontane dans. In deze workshop leren we je de principes van waaruit Massagedans telkens weer op unieke wijze ontstaat in jezelf en in contact met de ander. Het is een blote-voeten dans, waarbij zo min mogelijk wordt gepraat, juist om met je lichaam en je impulsen te leren spelen. Er is geen doel, maar de intentie is om via de zintuigen liefdevol contact te maken, in een speelse ont-moeting van tegenkomen en wegdansen. We oefenen in deze workshop met afstand-nabijheid, grenzen en uitnodigen, liefde voor jezelf en bij jezelf blijven als de ander contact met jou maakt, ruimte in nemen en ruimte geven aan elkaar,  je afstemmen op het moeiteloze zijn en de versmelting van jou met de ander en de bron. De massage is geen techniek, maar we geven enkele voorbeelden van wat er kan ontstaan.

Data: zie agenda
Locatie, tijd: zie agenda.  We geven ook massagedans avonden, zie pagina Massagedans.
Prijs: donatie of bij festivalprijs inbegrepen (voor massagedans avonden zie aldaar)
Aanmelden: zie agenda