Individuele Coaching en Relatie Coaching

Wat houdt een Coachingsessie in?

Een coach is iemand die jouw persoonlijke groei ondersteunt. Een coach neemt niets over van jou: jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven en de keuzes die je maakt. Hij of zij geeft soms wel adviezen, maar stelt je vooral vragen en nodigt je daarin uit tot authentiek denken en voelen. Of tot een ander perspectief op jouw situatie.  Dat kan zijn over situaties in je leven of over jezelf: bijvoorbeeld je lichaam, je gezondheid, je seksualiteit, je spirituele levensovertuiging, je vriendenkring, je werk, je relatie.

De coach heeft desgevraagd een mening en spiegelt zijn of haar eigen levenservaring aan jou. Hoe meer ontwikkeld iemand is, des te minder zal iemand jou zijn of haar oordelen opdringen. En hoe neutraler de coach, des te gemakkelijker kom jij op je eigen pad. Dat is vooral fijn als je je eigen perspectief ontwikkelt op relaties en seksualiteit. Want in relaties doemen in je vriendenkring al snel oordelen op van goedbedoelende mensen, die jou echter alleen maar in de war brengen of betuttelen. En niets kan zo kwetsbaar maken als je eigen pad vinden in relaties en seksualiteit. 

Daarom bieden we vanuit Wilde Ziel naast massages dus ook een uitgebreid Coaching aanbod aan.
Een sessie duurt 1 of 2 uur. De sessies vinden plaats in een rustige ruimte, maar je kunt ook kiezen voor een wandeling in de natuur bijvoorbeeld. Tijdens een coachingsessie worden geen seksuele handelingen verricht of gemasseerd. Maar je kunt wel kiezen voor een opbouw met coaching en aansluitend een massage.
Soms worden tijdens een coaching sessie oefeningen gedaan in lichaamshouding, rollenspel, ademen, klank maken, emoties uiten. Meestal is een coaching gericht op je mentale kant. Dan oefen je jezelf in het bewust worden van gedachten die je hebt en hoe daar verandering in te brengen. Of in (taboeloos) visualiseren waar jouw passie ligt of waar je naar verlangt maar nog geen stappen in durft te zetten.

Een coaching lost niet in 1x al jouw problemen op. Het gaat om persoonlijke ontwikkeling, groei of leiderschap. Of om het doorbreken van patronen in relaties. Dat heeft gewoon tijd nodig.
Meestal wordt gaandeweg een belemmerend patroon of verstrikking helder en kom je/jullie zelf op ideeën hoe het verder aan te pakken. Daarvoor zijn gemiddeld genomen 3-5 sessies nodig van 2 uur. Maar elke vorm of duur van coaching  is bespreekbaar.

Waarom (Individuele) Coaching?

In Oosterse praktijken doen ze het al duizenden jaren: elkaar supporten in persoonlijke ontwikkeling. Daar hebben mensen die zich willen ontwikkelen vaak een eigen mentor.

In het Westen is coaching de laatste 25 jaar steeds normaler geworden en terecht! Want we leven van oorsprong in communities, in stammen. Daarin was het ook heel gewoon om een spiritueel leraar of mentor te hebben, die je hielp je pad te vinden. Met het uiteen vallen van onze vroegere tribes, en door het leven in de (Westerse) stad, zijn we misschien vergeten hoe zinvol een mentor kan zijn.

Wil je diepgaand ondersteund worden in jouw authentieke mens zijn? Dan bieden coaching en massage fantastische mogelijkheden! Want dan leer op vier niveaus in je leven bewust keuzes te maken: in je energie, in je fysieke lichaam, in hoe je mind werkt en in  je systeem/netwerk. Met dat laatste doelen we op de invloeden van jouw familie en cultuur.

Thema's Individuele Coaching:

Om je een idee te geven van wat je kunt onderzoeken, hanteren we bijvoorbeeld de volgende thema's binnen individuele coaching (maar alles is vrij in te vullen naar jouw behoefte):

 • Je wilde ziel ontdekken

  Iedereen heeft zijn eigen wilde, onaangepaste kern. Meer vanuit deze kern leven kan een ongekende passie doen opleven. We geven je inzichten en ervaring in de relatie tussen jou en de natuur om ons heen. We laten je anders kijken naar de natuur en hoe wij als mensen daar onderdeel van zijn. 
 • Intimiteit/vrijheid/verbinden

  Als je verlangt naar meer of andere intimiteit in je leven. Of als je vragen hebt over het beleven van intimiteit of seksualiteit. Of als je verlangen is om vanuit overvloed anders en dieper te verbinden, dan hebben wij een aantal tools om fysieke en emotionele blokkades op te ruimen, en oefeningen waarmee je je met veel meer energie en meer "aanwezigheid" kan verbinden met jezelf en de ander.
 • Energie herstel/balans

  Wij kennen bijvoorbeeld klank, meditatie en ademtechnieken uit het Tibetaans boeddhisme, healing en sjamanisme, waarmee we je op energetisch en emotioneel niveau kunnen helpen om je energie te balanceren.
 • Hooggevoeligheid en aanverwant

  Als je snel overprikkeld bent of juist helemaal niets meer voelt, een "hoofd op pootjes bent", misschien in het autisme spectrum gediagnosticeerd bent, een vorm van Lyme hebt, last van wifi/telefoon straling, angsten hebt over een schone omgeving of gezond voedsel, allergiën hebt.. dan hebben we een traject waarin je meer helderheid in je leven kunt scheppen waarin meer plek is voor jouw eigen zijn. Een plek zonder dat je je gepamperd voelt, maar waar wel aandacht is voor de specifieke behoeften in jouw leven. Waar jij leert om helemaal aanwezig te zijn in het moment en daarin je volle kracht te ervaren. Om van daaruit verder te gaan. 

Waarom Relatie Coaching?

De afgelopen 25 jaar zijn we weliswaar gewend geraakt aan Individuele Coaching, maar op Relatie Coaching of Relatie therapie rust nog vaak een taboe. Alsof je gefaald hebt in je relatie en er dan nog iets van wilt maken met hulp van buitenaf... Lang heb ik er zo ook tegen aan gekeken, hoor...maar nu niet meer. Mark en ik zijn er inmiddels van overtuigd dat je door te sparren met een coach enorm veel kunt leren. Een relatiecoach van Wilde Ziel kan je leren hoe je via ontdekken en spelen, je relatie meer en meer als een experiment kunt gaan zien, in plaats van iets wat altijd goed moet zijn en waar je je leven lang aan vast zit...

Wij hebben ons in de afgelopen jaren bevrijd van heel veel oordelen, normen en maatstaven. Dat maakt dat we open staan voor waar je als stel mee komt. In ons aanbod hebben we daarom ook een Verwen arrangement opgenomen. Heb je als stel bepaalde wensen, verlangens, behoeften of wil je gewoon eens de dagelijkse routine veranderen? Laat je dan door ons meenemen in een traject waarin heel veel mogelijk is. Van mental role play tot verkleden in mannen/vrouwenkleding, tot elkaar aanbidden als god/godin of eens openhartig aan elkaar vertellen wat je meer wilt in je relatie... Het is maatwerk. Vraag gerust om informatie: zie het contactformulier<

Meer over het verwenarragement voor stellen vind je hier

Een unieke combinatie van Coaching en Massage:

Je kunt onze Coaching en Relatie Coaching als apart ontwikkeltraject volgen, maar je kunt het ook fantastisch combineren met een of meer massage sessies! Met massage ondersteun je veranderingen in je fysieke lichaam, en bouw je vitale energie op. Met de coaching krijg je inzicht in jouw kernovertuigingen en invloeden uit je systeem. 
We weten uit ervaring dat het effect van de combinatie van beide nog veel dieper gaat. Ons massage aanbod: zie hier.