Het Wilde Ziel Tantra programma bestaat uit:

  1. Tantra Sadhana workshop avonden (zie hieronder)
  2. Tantra dansavonden (volg de link)
  3. Osho meditaties (zie hieronder)
  4. Privé sessies en privé les (volg de link)

 

Tantra Sadhana op donderdag

(wekelijkse Tantra avonden in 2021 en 2022)

 

Ervaar Tantra:

We geven heerlijke en heel toegankelijke Tantra avonden waarin je Tantra kunt verkennen en jezelf kunt verdiepen.
De eerste 3 avonden van de maand (deze zijn los te volgen) geven we telkens een beetje uitleg over een thema, gevolgd door tantrische oefeningen, meditaties en lichaamswerk/massage. De Tantra avonden zijn geschikt voor singles en stellen, beginners en gevorderden. Aanmelden voor de Tantra avonden: zie knop/formulier helemaal onderaan deze pagina!
De 4 (en soms 5e) avond zijn tantrische dansavonden, Meer informatie over Divine Tantra dans en je daartoe  aanmelden vind je op onze Tantra Divine Dance pagina!

 

Voor de workshops op donderdagavonden hebben we Divine Tantra verdeeld in 5 thema's.

Elk thema bevat oefeningen om (transformerende, orgastische, verruimende en helende) levensenergie te ervaren. En elk thema geeft meer inzicht in verschillende bewustzijnslagen in jezelf en in hoe je mind werkt. 


De Tantra thema's:

 
Thema 1: Divine Tantric Power, jezelf openen en herinneren wie je in je essentie bent. Meer liefdevolle energie ervaren. Radicaal anders met de mind omgaan, bewust worden wat de mind doet, kan en niet kan. We gaan spelen met perspectieven op onszelf en onszelf uitnodigen om anders waar te nemen en meer te voelen/ervaren. Door oa. storytelling, tantrische opstellingen en dans.
Les 1: uitleg Tantra, Pranayama en meditatie
Les 2: Leela spel, In het goddelijk moment komen
Les 3: Inzicht ankeren in verbindend ritueel

Thema 2: Wild Dragons, innerlijke draken aankijken en tot bondgenoot maken. Dit gaat over emoties vrijmaken en ontladen van negatieve energie en stress. Maar het gaat ook het tantrisch vuur laten ontwaken, gronden en in je hart komen. Met Tibetaanse massage, meditatief bewegen/ademen en dans openen we onze chakra's.
Les 1:Uitleg Boeddhistisch tantrisch Karma wiel, Hart openen en contact maken met innerlijke guru, loopmeditatie en dans,
Les 2: The truth of lies: over de transformerende  rol van de trickster in Tantrische goden wereld. Met: actieve adem en vuur meditatie, Kashmirisch Tandava ritueel
Les 3: Van draak tot Dakini, wat is het verschil? Landen in je nieuwe huid. Met: Pranayama, Vajra Yogini en Transformatie ritueel

Thema 3: From Sex to superconsciousness, transformeren van energie van de lagere chakra's, en meer afstemmen en landen in non-duaal bewustzijn. Met Kundalini liefdes massages, fine tuning via sensaties van de zintuigen, klank healing en mantra.
Les 1: We zijn loving awareness: les over klank en licht frequenties, met mantra/klankhealing
Les 2: Over orgastische energie en het verschil met seks, met Zintuigenreis en Kundalini energie oefening
Les 3: Over de kracht van meditatie en het verschil met gebed. Oefening in zelfcompassie en moeiteloos zijn
 
Thema 4: Spiritual Ecstacy, extatisch verliefd worden op jezelf en de wereld, voorbij je ego-mind komen... 

O day, arise! The atoms are dancing. The souls are dancing, overcome with ecstasy. I'll whisper in your ear where their dance is taking them.

(Amar Anand, poem of the Atoms II) 

Extase is een Grieks woord en betekent buiten het (normale) bewustzijn (treden). Het komt van binnenuit, het is de grace of gods. En kan plotseling optreden. Of geïnduceerd door intens bewegen, adem en trance.  

Tegenwoordig denken we dat extase altijd over blij zijn gaat, maar dat hoeft niet. Het gaat over het gewone dagelijkse zelf (de mind)  achter je laten en in een ander bewustzijn van emoties en ervaringen treden ..

Margot Anand hanteert de term spirituele extase, als je geboorterecht. In onze kern zijn we extatisch, we zijn bewustzijn dat vrij stroomt en interacteert met alles. Bewustzijn dat leeft … we zijn levensenergie, dus ook seksuele energie. Vrij en stromend.

Les 1: Over de spiritual warrior. De spiritual warrior is een danser en een dichter... hij is krachtig door zijn hartsliefde en zijn seksualiteit te verbinden en te gaan staan voor het leven zelf. We maken contact met onze seksuele energie en verbinden ons met het hart door dans, meditatie, massage en de tantrische adem.
Les 2: Onthechten van alles wat je energie uitput, omlaag brengt en je focussen op datgene wat je voedt door oa: meditatie, dans en verbindend ritueel
Les 3: Het verschil tussen roekeloosheid en intuitieve impulsen: Energietranformatie oefeningen om de balans te behouden

Thema 5: Tantric (Inner) Lover, je verbinden met je innerlijke en/of met je fysieke geliefde. Hoe laat je je leiden door jouw innerlijke geliefde in je relaties? De kunst is om telkens opnieuw tot helder bewustzijn in jezelf komen en niet meer terug te vallen, zonder spiritueel arrogant te worden. Dit gaat over compassie en delen. Door verbindende rituelen, yoga en meditatie.


De thema's worden telkens op drie donderdagavonden gegeven en zijn los te volgen. Per avond volgen we een opbouw van meditatie, onderzoek, beweging en lichaamswerk. Het zijn dus niet alleen maar gezellig knuffelavondjes.... maar natuurlijk wordt er veel gespeeld, gelachen en geknuffeld..

Thema 1 is in September 2021

Thema 2 is in Oktober

Thema 3 is in November

Thema 4 is in December

Thema 5 is in Januari 2022

 

Osho meditaties op zondagochtend

(maandelijkse meditaties, elke 1e zondag van de maand in 2021 en 2022)

Effortless door het leven gaan met Osho:

Dwars door al het werk van de verlichte Tantra meester Osho, klinkt de boodschap:

... word "effortless", laat je mind het opgeven en verbindt je direct met het bestaan. Ervaar je vrijheid. Ervaar god, ervaar liefde....


Inmiddels geven wij (Mark en Janine van de Wilde Ziel) een jaar of 7 Tantra met als terugkerend onderdeel enkele krachtige Osho meditaties.

We merken dat deze meditaties ècht iets brengen in deze periode, want ze zijn goed opgebouwd en hebben de tijd probleemloos doorstaan. We willen ze daarom samen met jullie onderzoeken en er nog dieper in doordringen..

Vanaf november, geven we elke maand op de eerste zondagochtend een Osho meditatie.

De tweede is: de Kundalini Meditation.

Deze vindt plaats op 5 december, 9:00-11:00 uur. Inloop is om 9:00 uur en we starten om 9:30.


Over de Chakra Kundalini meditatie:

Volledig ondergedompeld zijn in het schudden en dansen van de eerste twee fases helpt je rotsachtige wezen te ‘smelten’, overal waar het stromen van de energie onderdrukt en geblokkeerd is. Dan kan die energie gaan stromen, dansen en tot gelukzaligheid en vreugde worden. De laatste twee fases zorgen dat al deze energie vertikaal kan gaan stromen en omhoog bewegen, de stilte in.
Het is een zeer effectieve manier om de dag ontspannen te beginnen.

De meditatie wordt gedaan met zijn specifieke OSHO Kundalini Meditation muziek, die de verschillende fases aangeeft en energetisch ondersteunt.

Instructies:
De meditatie duurt een uur en heeft 4 fases. De meditatie is afgelopen als je drie gongslagen hoort.

Eerste fase: 15 minuten
Ga losjes staan en laat je hele lichaam schudden; voel daarbij de energie vanuit je voeten naar boven komen. Laat alles en overal los en wórd het schudden.
Je kunt je ogen open of gesloten houden.

Tweede fase: 15 minuten
Dans – net zoals je het voelt, en laat je hele lichaam bewegen zoals het wil.
Je kunt je ogen open of gesloten houden.

Derde fase: 15 minuten
Sluit je ogen en wees stil, zittend of staande; wees getuige van alles wat gebeurt, binnen je en om je heen.

Vierde fase: 15 minuten
Ga met gesloten ogen liggen en wees stil.


Opmerking:
In de vierde fase mag je er voor kiezen te blijven zitten als je wilt.


Een aantal suggesties van Osho voor deze meditatie:

Eerste fase:
“Als je de Kundalini Meditatie doet, laat dan het schudden toe – doe het niet! Sta stil, voel het komen en als je lichaam een beetje begint te trillen help het dan, maar doe het niet! Geniet ervan, laat het je een gevoel van geluk geven, sta het toe, ontvang het, heet het welkom, maar gebruik niet je wil.
Als je het forceert wordt het een oefening, een lichamelijke oefening. Dan schud je wel, maar alleen aan de oppervlakte. Het dringt niet in je door. Jij blijft onbewogen, van binnen zo star als een steen of een rots.

Je blijft degene die manipuleert, die doet, en je lichaam volgt je alleen maar. Het gaat niet om je lichaam, het gaat om jou.
Wanneer ik schudden zeg, bedoel ik dat je starheid, je keiharde wezen tot op zijn fundamenten moet schudden, zodat het vloeibaar wordt, zodat het smelt en gaat stromen. En als het keiharde wezen vloeibaar wordt zal je lichaam volgen. Dan is er niet iemand die schudt, maar alleen een schudden; dan is er niet iemand die het doet, het gebeurt eenvoudig. Dan is de doener niet.

Geniet ervan, maar laat je wil erbuiten. En denk eraan dat je van iets dat je met je wil bereikt niet kunt genieten. Ze zijn elkaars omgekeerde, elkaars tegenovergestelde; ze raken elkaar nergens. Als je iets wilt kun je er niet van genieten. Als je ergens van geniet kun je het niet met je wil bereiken.”

“Als je je lichaam 15 minuten lang helemaal laat schudden op de juiste manier, dan zal alle onderdrukte energie naar buiten komen en gaan stromen."

Tweede fase:
“Dans vol vreugde, want hoe gelukzaliger je bent, hoe meer de energie stijgt, en hoe meer de energie stijgt, hoe gelukzaliger je wordt.”

Derde fase:
"Het heeft zin om te zitten, zodat het hele lichaam weg valt en alleen de ruggengraat blijft. De energie stroomt door de ruggengraat omhoog en alle energie verzamelt zich in de ruggengraat.”

Doe je mee?

Parkeren is gratis en voor de deur mogelijk.

Na afloop is er thee met wat lekkers.

We hopen dat je ons snel vindt en net als wij kunt genieten van het bewegen, observeren en verruimen van je bewustzijn tijdens en na de meditaties van Osho.

Data komende Osho meditaties:

5 december: Kundalini meditation

2 januari: Dynamic meditation

6 februari: Nadabrahma meditation

Ticketlink

Liever Tantra leren via Privé les?


Jazeker! Tantra van Wilde Ziel kun je ook ervaren tijdens een privé retreat voor een stel of een individu.

Deze vinden op een locatie buiten de Randstad in de natuur plaats (1 of meerdaagse retreats), met luxe overnachting en verblijf. Stuur ons een mailtje waarin je aangeeft naar welk onderwerp of thema  je/jullie  belangstelling naar uit gaat. Dan maken wij een offerte op maat.  Leuk!

Details en uurprijzen vind je ook in het menu onder: Privé les &  sessies.

Op:
 om 
Door:
In:
Adres
plaats postcode
Met:
aantal mensen
Kosten: