Klik hier voor een korte intro in Tantra!

 

Alles wordt in beweging gezet door Liefde...

Liefde zonder begin of einde.

De wind danst door toedoen van de sferen,

de bomen dansen door de wind.

Is het hart warm van liefde,

dan verdwijnen angst en schaamte.

Vurig als de adem van een draak is de liefde.

(Deel van het gedicht ‘Overgave’ (uit Licht op licht) van Rumi)

Heerlijk samen Tantra leren

Tantra van Wilde Ziel:

 

Er bestaat liefde die verder gaat dan de liefde in relaties. Liefde die je in je hart voelt, Liefde die je door het leven leidt, je intuïtie scherpt, je ogen opent, Liefde die je altijd voelen kan.....

Tantra gaat over dié Liefde..

Wat wij denken dat Tantra is...

Er zijn zijn vele definities en stromingen binnen Tantra, omdat het al heel lang bestaat. Wij denken dat Tantra  je leert om in een staat van Zijn te komen, waarin je hart helemaal open is en waar je je helemaal aan over geeft, zonder angst. 

Er zijn allerlei manieren - niet alleen door vrijen of verliefdheid - om in een opperste liefdevolle, vurige verrukking te komen. Zoals dansen, muziek, wandelen in de natuur.... Maar zodra het extatische moment voorbij is, komen verstorende emoties en gedachten terug. 

Tantra leert je om in een staat te komen, waarin je je eigen puurheid ervaart, zonder conditioneringen en oordelen. 

De levensenergie die vrij komt bij het beoefenen van Tantra meditatie en Yoga, kan orgastisch door je heen razen. Maar Tantra gaat verder dan een kort moment van genot. Het laat je samenvallen met een diepere, compassievolle, sensuele flow: een heilig en vreugdevol mysterie: je onbegrensd bewustzijn.

Kleurcodes bij onze activiteiten:

We hanteren kleurcodes bij onze activiteiten, namelijk: 

Wit: Ondergoed blijft aan. De energie is sensueel, zacht, vurig, meditatief en tranformerend. Dit is meditatieve, zachte Tantra, wat ook wel witte Tantra genoemd wordt. Deze code vind je bij meditatieve bijeenkomsten, festivals, feesten en workshops.

Roze: Ondergoed mag uit (dit is nooit verplicht).  De energie is sensueel, zacht, vurig, meditatief en transformerend. Er worden geen genitaliën aangeraakt (wel borsten, mits met toestemming), er zijn geen seksuele handelingen. Je vindt code roze meestal als er massage in de workshop of cursus voorkomt.

Rood: Ondergoed mag uit (dit is nooit verplicht). De energie is sensueel, zacht, vurig, meditatief en transformerend. Bij code rood kan het zijn dat we (mits in onderlinge afstemming uiteraard) elkaars genitaliën aanraken. De aanraking is afgestemd, "sacraal" als in een ritueel. Afgestemd betekent dus nooit verplicht. Doelgerichte seksuele handelingen zoals likken, penetratie of happy endings, vallen onder conscious seks, en hebben meestal een ander doel. Het  aanraken van elkaars lichaam is in onze Tantra lessen bedoeld om je lichaam meer bewust te worden, spanningen los te laten en je levensenergie te laten stromen, wat een transformerende werking heeft. Code rood vind je alleen in cursussen, en alleen als het expliciet is vermeld.

Voor wie is Tantra geschikt? 

Hoewel Tantra juist een helende werking heeft, is het belangrijk om het niet als therapie of een oplossing voor bijvoorbeeld seksuele blokkades te zien. Tantra is niet altijd aan te raden. Door de krachtige levensenergie kunnen geestelijke prikkels of emoties sterker binnen komen en trauma kan naar boven komen, dat in het begin of zonder een goede begeleiding  heel verwarrend kan werken.

Oriënteer je goed op wat Tantra is, wat de cursus inhoudt en begin er alleen aan als je weet dat je jezelf  kunt dragen, als je getriggerd raakt. D.w.z. als je er "bij"kunt blijven, aanspreekbaar blijft op onze aanwijzingen. onze aanwijziingen zijn er op gericht om mensen te laten observeren wat er gebeurt in plaats dan dat ze zich met de gedachtes en emoties bllijven identificeren. Iedereen wel eens wat, maar overleg ajb als je ergens over twijfelt.  

We raden het in principe af om onze cursus te volgen als je last hebt van: psychoses, schizofrenie, borderline, angststoornissen, agressiestoornissen, ernstige ptss, ernstige verslavingen of andere aandoeningen die je sociale omgang, beoordelingsmogen en emtionele welzijn in de weg (kunnen) zitten.

Als je in het verleden te maken hebt gehad met ernstig lichamelijk (seksueel) misbruik of andere vormen geweld, dan is het ook aan te raden om niet zomaar met Tantra te beginnen. 

Deelnemen aan Tantra gaat het beste als je ook lichamelijk (redelijk) fit bent. Pas bijvoorbeeld op met hernia, overgewicht of stofwisselingsziekten. Hoewel natuurlijk ook hier geldt dat Tantra een helende invloed op je hele functioneren heeft.

In onze cursussen en workshops is het erg handig als je enige tijd op een kussen op de vloer kunt zitten, op de vloer kunt masseren, een halfuurtje kunt mediteren, ademhalingsoefeningen kunt doen en als je je lichaam af en toe intensief kan bewegen.

 

Hoe bereid je jezelf voor op een Tantra activiteit?

Uiteraard kom je niet als je verkouden of grieperig bent of iets besmettelijks hebt.

We bouwen met elkaar een veld van verfijnde energie op om jezelf en de ander goed aan te voelen, oa. door onze zintuigen te opnen. Daarom vragen je om:

*van tevoren niet te zwaar te eten
* geen drugs te nemen  (ook geen "microdosering" of "plantmedicijn" of iets dergelijks, behalve de cacao in onze ceremonies)
*geen alcohol of andere prikkelende stoffen/dranken voor of tijdens Tantra
* niet roken voor  of tijdens Tantra activiteiten (minimaal 2 uur voor aanvang niet en ook niet tijdens de pauzes!)
* geen "lekkere geurtjes" (Deodorant) op te doen.

We openen immers onze zintuigen en worden fijngevoeliger voor allerlei prikkels! Wel graag even douchen vooraf. 

 

Ook goed om te weten:

Tijdens onze Tantra avonden werken we met sensuele, vurige levensenergie. Ook mag de kleding vaak uit (zie kleurcodes). De focus ligt op je innerlijke reis en spirituele ontwikkeling. Het zou jammer zijn als je Tantra met name ziet als een manier om een (seksuele) partner te vinden. Als dat je focus heeft, kun je beter ergens anders heen gaan. 

Als je met je eigen parter komt is het fijn als jullie ook oefeningen met anderen doen. En mannen werken regelmatig ook met mannen samen in groepjes of 1 op 1. Vrouwen trouwens ook.

 

Tenslotte:

Het is onze intentie om met jou en alle deelnemers een veilige, liefdevolle tempel ruimte te scheppen, waarin we ons helemaal welkom voelen zoals we zijn en mogen groeien in liefde en licht. Wat we delen of aan elkaar laten zien, blijft in de ruimte. We roddelen niet en houden persoonlijke ervaringen bij onszelf, noemen geen namen van andere deelnemers. Onze bijeenkomsten zijn begeleid door Mark en Janine en  vaak zijn er nog andere spaceholders bij wie je terecht kunt als je geraakt bent door iets of iemand.